Najbolji sudija na svijetu - Marcinjaku za šest mjeseci dva najveća finala

Najbolji arbitar svijeta i po Institutu za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) je sudio i revanš polufinala između Sitija i Real Madrida (4:0), savršeno je vladao situacijom na terenu i dobio je novo povjerenje

11225 pregleda 4 komentar(a)
Šimon Marcinjak na utakmici Mančester siti - Real, Foto: Reuters/Jason Cairnduff
Šimon Marcinjak na utakmici Mančester siti - Real, Foto: Reuters/Jason Cairnduff

Ko je najbolji sudija na svijetu? Ako pitate relevantne ljude u Fifi i Uefi, dilema nema - broj 1 je Poljak Šimon Marcinjak.

Nepunih šest mjeseci nakon što je dijelio pravdu u finalu Mundijala u Kataru između Argentine i Francuske, 42-godišnjak iz Plocka će biti na centru i 10. juna u Istanbulu, na finalu Lige šampiona Mančester siti - Inter.

Najbolji arbitar svijeta i po Institutu za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) je sudio i revanš polufinala između Sitija i Real Madrida (4:0), savršeno je vladao situacijom na terenu i dobio je novo povjerenje.

Ranijih godina je bilo pravilo da arbitri koji sude polufinala ne dobijaju kasnije i finala, ali Marcinjak je dokazao koliko je dobar.

Finale Lige Evrope Sevilja - Roma 31. maja u Budimpešti sudiće Englez Entoni Tejlor, dok će u meču za pehar u Ligi konferencije, između Fiorentine i Vest Hema, 7. juna u Pragu pravdu dijeliti Španac Karlos del Sero Grande.

Bonus video: