Lacio u Ligi šampiona, Romi samo bod protiv Salernitane

Tim Mauricija Sarija je drugi, sa dva boda više od Intera, četiri od Milana, a devet od Juvea, koji trenutno igra sa Empolijem i gubi 2:0 od 21. minuta

12390 pregleda 3 komentar(a)
Koškanje igrača Rome i Salernitane, Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino
Koškanje igrača Rome i Salernitane, Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Juventus je, kao što se i očekivalo, kažnjen zbog mahinacija sa poslovnim knjigama, ostao bez 10 bodova, a takav epilog najviše odgovara Laciju, Interu i Milanu.

„Pobjednik” je Lacio, koji je dva kola prije kraja obezbijedio plasman u Ligu šampiona. Tim Mauricija Sarija je drugi, sa dva boda više od Intera, četiri od Milana, a devet od Juvea, koji trenutno igra sa Empolijem i gubi 2:0 od 21. minuta.

Da Juventus dobije sva tri meča do kraja, a Lacio ih izgubi, tim iz Torina bi bio bolje plasiran zbog međusobnog skora (na „Alijanc stadionu” slavio 3:0, u Rimu izgubio 2:1).

Ali, Juve igra i sa Milanom i jasno je da obje ekipe ne mogu da je preteknu.

Od večeras u igri za elitu praktično nije ni Roma, koja je mogla samo do remija protiv Salernitane na „Olimpiku”.

„Vučica” je šesta sa 60 bodova, jednim manje od Atalante, a četiri od Milana i do Lige šampiona može samo ako osvoji Ligu Evrope u finalu protiv Sevilje u Budimpešti 31. maja.

Tim iz Salerna je poveo 12. minutu fenomenalnim pogotkom Antonija Kandreve, da bi na početku nastavka izjednačio Stefan el Šaravi.

Bulaje Dija je donio novo vođstvo Salernitani, ali se za remi pobrinuo Nemanja Matić u 83. minutu.

Tabela Serija A
foto: Flashscore.com

Bonus video: