Alegri: Bilo bi kukavički da odem

Juventus nakon kazne zauzima sedmo mjesto na tabeli sa pet bodova manje od četvrtog Milana

4366 pregleda 2 komentar(a)
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters

Fudbaleri Juventusa izgubili su sinoć u gostima od Empolija (4:1) u 36. kolu Serije A, a neposredno prije te utakmice "staroj dami" je oduzeto 10 bodova zbog finansijskih malverzacija.

Juventus je sada na sedmom mjestu, dva kola prije kraja ima pet bodova manje od četvrtoplasiranog Milana, pa su navijači nezadovoljni. I traže smjenu trenera Masimilijana Alegrija, koji ne želi da ode.

„To bi bilo kukavički. Igrači su dali sve od sebe ove sezone. Normalno, bila je čudna situacija da je kazna stigla deset minuta prije utakmice. Trenutno sve što možemo je da zaćutimo i prihvatimo poraz. Prije utakmice smo osvojili 69 bodova i bili drugi na tabeli, neka to bude jasno“, rekao je Alegri.

Juventus do kraja sezone dočekuje Milan i gostuje Udinezeu.

„Želim da istaknem jednu stvar. Juventus je drugi, to smo zaslužili na terenu. Prihvatamo sve, ali se stvarno nadam da će se ovo jednom zauvek riješiti. Neka samo odluče gdje žele Juventus, recite nam i riješite problem. To je nedostatak poštovanja prema ljudima koji rade, igračima i trenerima. Ne govorim im šta da odluče, samo tražim da odluče jednom i zauvijek. To je nevjerovatno. Jednostavno nevjerovatno", pručio je Alegri.

Bonus video: