Grof blizu povratka na scenu, preuzima veliki klub iz Sofije?

Božović se, prenose mediji, dva puta sastao sa većinskim vlasnikom Naskom Sirakovim, proslavljenim fudbalerom i članom čuvene bugarske selekcije, koja je 1994. godine igrala u polufinalu Mundijala, kao i sa članovima borda direktora Danijelom Borimirovim i Hristom Jovovim, takođe bivšim asovima

4915 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Arsenal Tula
Foto: Arsenal Tula

Miodrag Grof Božović blizu je povratka na fudbalsku scenu.

Kako javljaju bugarski mediji, crnogorski trener je glavni kandidat da od juna bude na klupi Levskog iz Sofije, jednog od najvećih bugarskih klubova.

Božović se, prenose mediji, dva puta sastao sa većinskim vlasnikom Naskom Sirakovim, proslavljenim fudbalerom i članom čuvene bugarske selekcije, koja je 1994. godine igrala u polufinalu Mundijala, kao i sa članovima borda direktora Danijelom Borimirovim i Hristom Jovovim, takođe bivšim asovima.

Oni su bili “impresionirani Božovićevim idejama” i već su razgovarali o sastavu tima za narednu sezonu.

Levski je jedini bugarski klub koji je od 1937. godine, od kada se igra fudbalsko prvenstvo, neprekidno član elitnog ranga. Nazvan je po čuvenom bugarskom revolucionaru Vasilu Levskom, vođom pokreta za oslobađanje Bugarske iz sastava Otomanske imperije sredinom 19. vijeka.

Levski je tri kola prije kraja prvenstva četvrti na tabeli, sa tri boda manje od gradskog rivala CSKA. Treće mjesto vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Božović je veliku trenersku reputaciju stekao u Rusiji, gdje je vodio velikane Lokomotivu i Dinamo, osvojio Kup sa Rostovom, pravio odlične rezultate sa Amkarom, FC Moskvom i Arsenalom iz Tule.

Dvije godine je bio trener Crvene zvezde, vodio je i Budućnost u prvoj polusezoni prvog šampionata Crne Gore.

Bonus video: