Rosi: Stadion pod Goricom nije lijep kao Puškaš arena - biće teško i zbog uslova, ali i kvaliteta Crne Gore

Kvalifikacije za Euro 2024: Selektor Mađarske objavio spisak za meč za našom selekcijom (17. jun) i Litvanijom (20. jun)

12390 pregleda 14 komentar(a)
Rosi, Foto: Printscreen YouTube/Nemzeti Sport Online
Rosi, Foto: Printscreen YouTube/Nemzeti Sport Online

Nije "laka konjica" kao nekada, ali Mađarska je fudbalski hit posljednjih godina. Selekcija koju predvodi Italijan Marko Rosi oduševila je igrama u A Ligi nacija, dva puta je ponizila Englesku, dobila Njemačku u gostima, a kvalifikacije za Evropsko prvenstvo otvorila laganim trijumfom nad Bugarskom (3:0).

Upravo ta selekcija biće naredni rival Crne Gore u kvalifikacijama za Euro 2024 - pod Goricom, 17. juna.

Rosi je za taj meč objavio spisak, novo ime je defanzivac Kečkemeta Gabor Salaj, a italijanski stručnjak se na pres konferenciji dotakao i meča sa našom selekcijom.

"Biće teško, makar samo zbog uslova u kojima ćemo igrati - čeka nas utakmica u gostima na terenu koji nije baš uobičajen i nije tako lijep kao 'Puškaš Arena'. Ne pričam ovo da bih tražio alibi, ali morate znati poteškoće koje nas očekuju", poručio je Rosi, a prenosi Nemzeti sport.

Stručnjak iz Pijemonta, ipak, ističe da neće biti samo uslovi za igru komplikovani.

"Biće teško i taktički - igrači iz Crne Gore imaju kvalitet. Očekuje nas težak meč, iako je protivnik na papiru slabiji. Ako želimo da osvojimo tri boda, moramo skoro savršeno da odigramo", zaključio je Rosi.

Rosi je za mečeve sa Crnom Gorom i Litvanijom tri dana kasnije pozvao sljedeće igrače.

Golmani: Patrik Demjen (Zalaegerseg), Deneš Dibus (Ferencvaroš), Peter Sapanoš (Honved).

Odbrana: Botond Balog (Parma), Endre Botka (Ferencvaroš), Adam Lang (Omonija), Vili Orban (Lajpcig), Atila Salaj (Fenerbahče), Gabor Salaj (Kečkemet).

Vezni red: Peter Barat (Ferencvaroš), Bendeguz Bola (Grashopers), Janoš Ferenci (Debrecin), Miloš Kerkez (AZ Alkmar), Laslo Klajnhajsler (Panatinaikos), Adam Nađ (Piza), Loik Nego (Fehervar), Kalum Stajls (Milvol).

Napad: Adam Martin (Ulsan), Kevin Čobot (Ujpešt), Danijel Gazdag (Filadelfija), Žolt Kalmar (Dunajska Streda), Roland Šalaj (Frajburg), Dominik Soboslaj (RB Lajpcig), Barnabas Varga (Pakš).

Crna Gora će junu odigrati samo meč sa Mađarskom, a kvalifikacije nakon toga nastavlja u septembru protiv Litvanije u gostima i Bugarske u Podgorici.

Bonus video: