Oslabljena Sutjeska vjeruje u titulu: „Imamo šansu, nadamo se dobrim vijestima iz Bara“

Sutjeska sjutra (18) gostuje Arsenalu u Radanovićima u posljednjem meču Meridianbet 1. CFL. Trener Nenad Brnović ne može da računa na Tajrona Konrada, Srđana Krstovića, Dušana Živkovića i vjerovatno Novicu Erakovića

14260 pregleda 7 komentar(a)
Božo Marković i Srđan Krstović na prethodnoj utakmici sa Petrovcem, Foto: FSCG
Božo Marković i Srđan Krstović na prethodnoj utakmici sa Petrovcem, Foto: FSCG

U Meridianbet Prvoj crnogorskoj ligi sjutra (18) je na programu posljednje kolo. Ali kakvo kolo - uzbudljivo, neizvjesno, dramatično do samog kraja.

Dvije ekipe se bore za titulu - Budućnost i Sutjeska. Podgoričani su u prošlom kolu propustili priliku da trijumfom nad Jezerom budu šampioni (izgubili su 3:1), pa uoči posljednje runde i utakmice sa Mornarom u Baru imaju isti broj bodova, ali i bolji međusobni skor od Sutjeske, koja u Radanovićima igra protiv tivatskog Arsenala.

Ekipa Nenada Brnovića je u prethodnom kolu savladala Petrovac i došla u situaciju da u posljednjem kolu može da odbrani titulu. Sutjeska u Radanovićima mora da ostvari bolji rezultat, nego Budućnost u Baru.

Ali, neće biti lako, budući da trener nikšićkih "plavih" Nenad Brnović zbog kartona ne može da računa na najboljeg strijelca lige Tajrona Konrada i Srđana Krstovića, dok zbog povrede neće biti Dušana Živkovića. Takođe, male su šanse i da Novica Eraković sjutra bude na terenu.

„Za ovu utakmicu nam ne treba poseban motiv. Ne zavisi sve od nas. Vjerujemo da možemo da odbranimo titulu. Imamo dosta kadrovskih problema - zbog kartona ne igraju Konrad i Krstović, a zbog povrede Živković. Nadam se da će igrači dati sve od sebe da dođemo do pobjede protiv Arsenala i da se nadamo pozitivnim vijestima iz Bara“, rekao je u najavi meča Brnović.

Arsenal protiv Sutjeske igra za treće mjesto, dok je Mornaru protiv Budućnosti neophodan makar bod da bi izbjegao baraž, u slučaju da Jezero bude bolje od Dečića.

„Budućnost je imala jasnu situaciju u prošlom kolu. Dobro je što i Mornaru bod treba i siguran sam da će i tamo biti neizvjesno. Nas ne očekuje lak zadatak, Arsenal igra sjajno, ima iskusnu ekipu, koja je dobro vođena i koja zna da igra na rezultat. Vjerujem da će svi igrači dati sve od sebe da slavimo.“

Sutjeska je u prethodnom kolu nakon preokreta savladala Petrovac (2:1). Nikšićani su tokom sezone mnogo bodova gubili u završnici, ali je u nedjelju sreća bila na njihovoj strani.

„Vjerovali smo i napokon se i nama sreća osmjehnula. Bitno je da vjerujemo, damo sve od sebe. Mi moramo da odradimo ono što je do nas. Čekamo i meč u Baru“, poručio je Brnović.

Napadač Nikšićana, Božo Marković smatra da je Sutjeska ranije tokom sezone morala da riješi pitanje šampiona. I zaista, Nikšićani su u drugom dijelu sezone "prosuli" mnogo bodova.

„Ukazala nam se prilika, iako mislim je davno trebalo da riješimo pitanje šampiona, mislim da smo to zaslužili. U posljednjem derbiju smo izgubili dva boda, mogli smo da budemo u prednosti. Dobili smo priliku, ali ne zavisi sve od nas. Protiv Arsenala idemo na pobjedu. Mislim da je Budućnost pod većim pritiskom, jer je sve pripremila da proslavi titulu na domaćem terenu u prošlom kolu. Mislim da su pod pritiskom i zbog navijača i zbog veličine kluba. Nadam se i vjerujem da ćemo sjutra biti šampioni“, jasan je Marković.

Sutjeska će sa Arsenalom u ponedjeljak odigrati i finale Kupa.

Bonus video: