Gvardiola traži brzu odluku u vezi sa optužbama protiv Sitija

Kada su se optužbe pojavila u februaru, Gvardiola je rekao da je klub "nevin, ali da je već osuđen"

13775 pregleda 0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola pozvao je danas nadležne da što prije riješe slučaj u vezi sa navodnim kršenjem finansijskih pravila tog fudbalskog kluba i rekao da će, bez obzira na ishod istrage, ostati u Sitiju.

Siti je osvojio petu šampionsku titulu u posljednjih šest sezona u Premijer ligi, ali na taj uspjeh baca sjenku optužba za više od 100 kršenja finansijskih pravila od sezone 2009/2010 do sezone 2017/2018, koju je uprava kluba nedvosmisleno demantovala.

Klub iz Mančestera optužen je da nije pružio fer i istinit uvid u finansijsko stanje, da nije uključio sve finansijske detalje i da nije sarađivao u četvorogodišnjoj istrazi Premijer lige. Sumnja se da je Siti "naduvao" vrijednost sponzorskih ugovora kompanija iz Abu Dabija, da bi lakše prebacivao novac u klub.

Kada su se optužbe pojavila u februaru, Gvardiola je rekao da je klub "nevin, ali da je već osuđen".

Mediji su prenijeli da bi proces mogao da traje godinama, ali Gvardiola želi da se odluka donese što prije "za dobrobit svih", pošto te optužbe bacaju neprijatnu sjenku na proslavu šampionske titule.

"Želio bih da Premijer liga ili sudije, donesu odluku što prije. Možda smo nešto pogriješili, svi će to znati, a ako smo onakvi kao što vjerujemo da jesmo, kao što smo kao klub radili dugi niz godina na pravi način, onda će ljudi prestati da pričaju o tome. Voljeli bismo da se to sjutra dogodi", rekao je Gvardiola, prenio je Skaj.

On je rekao da se nada da oni koji odlučuju nisu previše zauzeti, da mogu da saslušaju obje strane i donesu najbolju odluku, pošto ne sumnja da je ekipa zaslužila sve što je ove sezone uradila.

Upitan da li je frustrirajuće čekati, Gvardiola je rekao: "Prihvatamo da se to dešava".

"Ako se desi, desi. Hajde, za 24 sata, idemo da sjednemo, razgovaramo, obje strane, advokati. Ne čekajte godinu dana, tri godine, zašto da to ne uradite odmah? Hajde, što prije, za dobrobit svih. Ali znam da širom svijeta ima mnogo slučajeva nepravde. Nadam se da će se riješiti što prije", dodao je on.

Španski trener rekao je da želi da ostane trener Sitija i da klub "želi da brani sopstvene principe".

"Ostaću sljedeće sezone. Kada protiv nas imamo 100 kršenja pravila Premijer lige, ne brinite, bićemo tamo", naveo je Gvardiola.

Do kraja sezone Siti može da osvoji još dva trofeja, pošto se plasirao u finale FA kupa, u kome će igrati protiv Mančester junajteda i u finale Lige šampiona, gdje će se za titulu boriti protiv Intera.

Upitan da li će u slučaju osvajanja sva tri trofeja poželjeti da ode iz kluba, Gvardiola je rekao da se to nikad ne zna, ali da ima ugovor do 2025. godine i to želi da poštuje.

Bonus video: