Aplauzi šampionu, pa bod koji se čekao: Brajton protiv Sitija osigurao Ligu Evrope (VIDEO)

Gostovanje Mančester sitija na stadionu "Ameks" (1:1) pamtiće se i po tome što su upotrebom VAR tehnologije poništena tri gola - dva za Brajton, jedan Halandu

6986 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola čestita fudbalerima Brajtona, Foto: Reuters
Gvardiola čestita fudbalerima Brajtona, Foto: Reuters

Fudbaleri Brajtona obezbijedili su plasman u Ligu Evropa naredne sezone, nakon večerašnjeg remija na svom stadionu protiv šampiona Mančester sitija (1:1), u zaostaloj utakmici 32. kola Premijer lige.

Gosti su na stadionu "Ameks" dočekani aplauzom tri dana nakon odbrane titule, a poveli su u 25. minutu golom Fila Fodena, kome je asistirao Erling Haland.

Zatim je u 31. minutu poslije upotrebe VAR tehnologije zbog igranja rukom poništen gol koji je postigao igrač Brajtona Kaoru Mitoma.

Brajton je izjednačio golom koji je Hulio Ensiso postigao u 38. minutu, sjajnim udarcem sa preko 20 metara.

Njegovoj ekipi ponovo je poslije upotrebe VAR tehnologije poništen pogodak, pošto je u 45. minutu Deni Velbek bio u ofsajdu.

U 79. minutu poništen je i gol najboljeg strijelca mančesterske ekipe Erlinga Halanda, pošto je VAR utvrdio da je povukao za dres protivničkog igrača Livaja Kolvila.

Siti je prekinuo niz od 12 pobjeda u Premijer ligi i ima 89 bodova na prvom mjestu na tabeli.

Brajton je kolo prije kraja obezbijedio plasman u Ligu Evrope i šesti je na tabeli sa 62 boda, četiri više od sedmoplasirane Aston Vile.

Bonus video: