Marko Rojs - kao rival 2012. gledao žurku u Dortmundu, sada na istom mjestu kao kapiten Borusije želi da podigne pehar

Simbol lojanosti i ljubavi prema Borusiji Dortmund - ukoliko "milioneri" u subotu savladaju Majnc osvojiće prvu titulu od 2012, a njihov kapiten na taj način konačno bi i "izbrisao" ono što Njemci zovu "Unvollendeten" (nodovršen)

5927 pregleda 1 komentar(a)
Da li će konačno "zagrliti" salataru: Marko Rojs, Foto: Shutterstock
Da li će konačno "zagrliti" salataru: Marko Rojs, Foto: Shutterstock

Bio je to 21. april 2012. i jedna od fešti za pamćenje na "žutom zidu" i cijelom "Signal Iduna parku".

Na jednoj strani Jirgen Klop, Robert Levandovski, Ilkaj Gundogan i ostali heroji tadašnje Borusije Dortmund slavili su drugu zaredom titulu u Njemačkoj, a na drugoj u dresu druge Borusije (Menhengladbah) kao rival čestitao im je Marko Rojs.

Nema sumnje da je kao neko ko je u mlađim kategorijama nosio "žuto-crni" dres i Rojs tada osjećao dozu radosti, a onda je nekoliko mjeseci kasnije upravo iz Dortmunda stigao poziv koji nije mogao da odbije.

Od te 2012. do danas Rojs je postao simbol lojalnosti i ostao vjeran velikanu sa "Signal Iduna parka", iako je bilo jasno - bez obzira na česte povrede - da je svjetska klasa i da je davno mogao da navuče dres nekog jačeg evropskog kluba.

Mučio se sa povredama i godinama bez šampionskog pehara, ali ljubav prema Borusiji bila je jača od svega, a naredna subota konačno bi mogla da bude ono što je Rojs sanjao svih prethodnih 11 godina.

Ukoliko "milioneri" u paklu svog stadiona savladaju Majnc, na obalu rijeke Rur stići će prva šampionska titula od pomenute iz 2012.

A čast da podigne čuvenu "salataru" pripašće upravo velikom Marku Rojsu - sada kapitenu kluba za koji je navijao od djetinjstva.

Na taj način konačno bi i "izbrisao" ono što Njemci zovu "Unvollendeten" (nodovršen), nakon što u prethodnom periodu nikada nije bio šampion Njemačke, a uz to je zbog povrede propustio i Mundijal 2014. kada je Njemačka postala prvak svijeta.

"Znamo koliko mu je bilo teško zbog toga, ali isto tako znamo koliko želi trijumf u subotu - i zbog sebe, ali prije svega zbog Borusije", poručio je Sebastijan Kel, kapiten Dortmunda iz 2012, a sada sportski direktor Borusije.

Subota, kultni termin njemačkog fudbala (15.30h) - Borusija protiv Majnca juri titulu. Njen eventualan kiks čeka Bajern Minhen, koji bi u tom slučaju pobjedom nad Kelnom u gostima 11. put zaredom postao šampion Njemačke.

Bonus video: