I kruna najboljeg strijelca Slovačke i idealni tim: Krstović obećava još više golova naredne sezone

"Ne znam koliko bih golova postigao da nisam bio povrijeđen, ali sljedeće sezone želim da ih dam najmanje dvadeset"

12327 pregleda 9 komentar(a)
Stigao do brojke 18: Krstović sa specijalnim dresom za najboljeg strijelca Slovačke, Foto: DAC 1904 (Facebook)
Stigao do brojke 18: Krstović sa specijalnim dresom za najboljeg strijelca Slovačke, Foto: DAC 1904 (Facebook)

Gdje god se pojavio ove sezone tresao je mreže, mnogi od njegovih pogodaka bili su "evrogolovi", a na kraju je potpuno zasluženo krunisan kao najbolji strijelac Slovačke.

Nikola Krstović je u Dunajskoj Stredi dobio pravu priliku - onu koju je možda i ranije zasluživao u Crvenoj zvezdi - i odmah ju je "zgrabio".

Sa 18 golova u prvenstvu prvi je "tobdžija" Fortuna lige, a završio je i u idealnom timu šampionata.

"Ne znam koliko bih golova postigao da nisam bio povrijeđen, ali sljedeće sezone želim da ih dam najmanje dvadeset", poručio je Krstović za sajt kluba.

Sezonu u Slovačkoj, nekadašnji napadač Zete, Crvene zvezde i Grafičara, zatvorio je onako kako su navijači Dunajske Strede i navikli od njega - golom protiv Banske Bistrice, ekipe koja ga je dobro zapamtila i u prvom dijelu sezone kada je do het-trika stigao za 35 minuta.

"Prije pet godina sam u Crnoj Gori titulu najboljeg strijelca lige izgubio u posljednjem kolu - sada nisam htio to da dozvolim. Prije posljednjeg kola sam se fokusirao isključivo na sebe i nisam obraćao pažnju na konkurente na listi strijelaca", prisjetio se Krstović 2018. kada je u dresu Zete postigao 13 golova, ali je Igor Ivanović (tada napadač Sutjeske) pogotkom u posljednjem kolu stigao do brojke 14 i postao najbolji strijelac 1. CFL.

Godinu kasnije, ipak, i u našoj zemlji je još jednom pokazao kakav osjećaj za golove ima, pa je sa 17 golova bio najbolji strijelac domaćeg šampionata.

A, zahvaljujući njegovim golovima ove sezone klub sa juga Slovačke do kraja se borio za šampionsku krunu sa (posljednjih pet godina neprikosnovenim) Slovanom iz Bratislave.

"Nažalost, izgubili smo titulu u posljednja tri kola, ali to je život. U narednoj sezoni učinićemo sve da DAC (zvaničan naziv kluba) slavi titulu", jasan je Krstović.

Naš napadač nakon dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. jedini je strijelac Crne Gore, ali njegov gol u Razgradu donio je velika tri boda "sokolima" u borbi za Njemačku.

"Sada idem malo da se odmorim, pa slijedi novi meč reprezentacije protiv Mađarske (17. jun pod Goricom)", zaključio je Krstović.

Osim 18 golova u prvenstvu Slovačke, Krstović je pet puta tresao mreže i u kvalifikacijama za Ligu konferencija, dok je u domaćem Kupu postigao tri pogotka.

Bonus video: