Pioniri ubjedljivi u Zenici, za trofej protiv BiH

Crna Gora bolja od selekcije Sarajeva 6:1

2323 pregleda 32 reakcija 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Pionirska fudbalska reprezentacija Crne Gore je pobijedila u drugom kolu međunarodnog turnira "Josip Katalinski Škija" koji se održava u Bosni i Hercegovini.

Naša selekcija je ubjedljivo savladali selekciju Sarajeva - 6:1.

"U današnjem meču nekako nam se sve poklopilo. Počev od toga da je u ovom susretu bilo osam novih igrača u startnoj postavi u odnosu na utakmicu prvog kola, kao i u rezultatskom smislu. Od samog starta djelovali smo mnogo bolje od rivala u svakom segmentu igre, što govori i rezultat prvog poluvremena, gdje smo postizali golove iz veoma lijepih akcija", rekao je selektor Minja Ljumović.

"Početkom drugog poluvremena primili smo taj pogodak, bio je to i jedini udarac ka našem golu za čitav meč. To nas nije poremetilo u daljem toku susreta, već smo postigli još dva gola, a mogli i više. Sve u svemu, zadovoljan sam igrom, a i rezultatom, koji i nije baš u prvom planu na ovom turniru, jer nam je želja da svih 26 igrača dobiju određenu minutažu", kazao je Ljumović.

Četiri gola je postigla Crna Gora u prvom poluvremenu (igralo se dva puta po 35 minuta) - Mark Đokaj je pogodio u 6. i 27, Lazar Popović u 20, a Bogdan Bjelić u 31. minutu.

U nastavku se Bjelić još jednom upisao u listu strijelaca, dok je goleadu zaključio Petar Lukovac.

Jedini gol za Sarajevo postigao je Adel Kušeš početkom drugog dijela.

Crna Gora, koja je u prvom kolu na penale izgubila od selekcije Beograda, u sjutrašnjem finalu će igrati sa Bosnom i Hercegovinom.

Duel u Zenici počinje u 13 časova.

Crna Gora je igrala u sastavu: Đorđe Čejović, Lazar Popović (36. Edvin Ličina), Mark Đokaj (36. Andrej Kumburović), Vuk Božović (49. Luka Marković), Petar Radomirović (49. Zoran Bošković), Danilo Radonjić (49. Petar Bošković), Petar Vujović (36. Petar Lukovac), Lazar Grbović (20. Dado Đurović (55. Mihailo Kaluđerović), Andrej Bulatović (55. Luka Kapisoda), Andrej Vučković (49. Vuk Jovović), Bogdan Bjelić (55. Petar Begović).

Bonus video: