Ten Hag vratio Junajted u elitu: "Đavoli" deklasirali Čelsi i plasirali se u Ligu šampiona (VIDEO)

Golovi Kazemira, Marsijala, Bruna i Rašforda na "Old trafordu" - 4:1

6353 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lista učesnika Lige šampiona iz Premijer lige je večeras kompletirana.

Mančester sitiju, Arsenalu i Njukaslu se pridružio Mančester junajted i nakon godinu pauze se vratio u evropsku elitu.

"Crveni đavoli" su sve dileme - iz igre je definitivno ispao Liverpul - otklonili ubjedljivom pobjedom nad Čelsijem na "Old trafordu" (4:1), iako im je bio dovoljan i bod.

Kazemiro je na startu najavio pobjedu, a onda je i kod drugog pogotka imao ključnu ulogu - poslao je fantastičan pas ka Džejdonu Sanču, a ovaj asistirao Antoniju Marsijalu koji je lako zatresao mrežu.

Dvadesetak minuta prije kraja se iz penala upisao Bruno Fernandeš, nakon što se poigrao sa Veslijem Fofanom, a onda i Kepom Arizabalagom kod šuta sa 11 metara.

Fofana se nije proslavio ni nekoliko minuta kasnije, bio je direktan krivac kod četvrtog gola domaćina koji je postigao Markus Rašford.

Nisu ni "plavci" bili bez šansi na Teatru snova, stvorili su ih dovoljno da naprave problem protivniku, ali ovo je sezona u kojoj ništa ne ide londonskom timu.

Najbolju priliku je na samom startu propustio Mihailo Mudrik, pojačanje iz Šahtjora od 100 miliona eura, a u 89. je konačno Davida de Heu matirao Žoao Feliks.

Junajted sezonu u Premijer ligi zatvara duelom protiv Fulama, Čelsi se sastaje sa Njukaslom.

Ten Hagov tim 3. juna igra i finale FA kupa protiv Sitija i juri drugi trofej u sezoni, nakon što je osvojio Ligakup Engleske.

Bonus video: