Radulović tri sedmice pred Mađarsku: Povreda Savića najveći problem

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović u ponedjeljak saopštava spisak za kvalifikacioni meč protiv Mađarske, koji se igra pod Goricom 17. juna

7639 pregleda 58 reakcija 9 komentar(a)
Radulović, Foto: BORIS PEJOVIC
Radulović, Foto: BORIS PEJOVIC

Selektor fudbalske reprezentacije Miodrag Radulović u ponedjeljak će saopštiti spisak za kvalifikacioni meč protiv Mađara, pet dana nakon što je to uradio suparnički selektor, Italijan Marko Rosi.

“Neće biti senzacija, ali će biti nekih noviteta”, otkriva Radulović.

Duel koji Crna Gora 17. juna pod Goricom igra protiv nekadašnje “lake konjice”, sada selekcije koja nakon duže vremena pripada A kategoriji evropskih reprezentacija, ključan je u ovom dijelu kvalifikacija.

Ključan je, naravno, svaki meč u formatu gdje se igra samo osam utrakmica, naročito za Crnu Goru, ali bi baš utakmica protiv Mađarske - selekcije koja je žrijebana iz prvog šešira - mogla da odgonetne da li Radulovićeva selekcija može da se bori za plasman na EP nakon martovske pobjede u Bugarskoj i poraza kod kuće od Srbije.

“Spisak Mađara nije otkrio ništa novo što već nismo znali. Pozvan je jedan novi fudbaler, vratio se Stails iz Milvola. Kada se igra na tom nivou, teško možda da bude iznenađenja. Mađarska je kvalitet pokazala u Ligi nacija, gdje je pobijedila top evropske reprezentacije. Srbija je možda individualno jača, ali kada se pogleda kolektiv, a fudbal je kolektivna igra, Mađari su sigurno na vrhu po kvalitetu, imaju selektora koji ih vodi već pet godina, napravili su kontinuitet. Nama je, međutim, parametar utakmica sa Srbijom, ona nam daje optimizam, jer ako ponovimo onakvo izdanje, onakvu želju, siguran sam da ćemo ovoga puta imati i bolji rezultat”, naglašava Radulović.

Glavni problem crnogorskog selektora, kako ističe, biće kako da tempira formu fudbalera u najneugodnijem, junskom terminu.

“Neka prvenstva su već završena, neka se završavaju ovih dana, mnogo prije naše utakmice. Engleski Čempionšip, gdje imamo Matiju Šarkića, završen je već 8. maja, Grčka i Izrael 13, Slovačka 20. maja... Igrači nakon napornih sezona moraju i malo da se odmore, fiziči i psihički. Zato smo napravili program rada kako bi igrači koliko-toliko održali formu. Od 6. do 12. juna treniraće individualno po posebnom režimu, od 6. do 12. juna radiće se u grupama, a 12. juna je zvanično okupljanje i kreću pripreme. Mnogo nam pomaže iskustvo koje smo imali sa junom prošle godine, nadam se da ćemo rezultatski slično proći”, podsjeća Radulović na dvije pobjede nad Rumunijom - 2:0 kući, 3:0 u gostima, prošle godine.

Nije, međutim, samo termin problem - on je isti za sve reprezentacije, već nešto mnogo opasnije za Crnu Goru. Naravno, povrede...

“Imamo problem sa Stefanom Savićem, koji je slomio prst na nozi, kao i Seadom Hakšabanovićem koji je preksinoć zatražio izmjenu jer je osjetio bol u zadnjoj loži. Vukanu Savićeviću je naprslo rebro, ali je počeo da trenira sa timom, takođe je i Vladimir Jovović imao rupturu mišića, dok je Viktor Đukanović povrijedio zadnju ložu. Nadam se da će uspjeti da se oporave”.

Radulovića je, na kraju, malo i iznenadila izjava selektora Mađarske Marka Rosija, o teškim uslovima na stadionu pod Goricom.

“Ne znam šta znači ta izjava, gostovale su ovdje i veće reprezentacije od Mađarske, pa se nisu žalile. Gostovala je i Mađarska, i to baš sa Rosijem”.

Crna Gora i Mađarska igrale su prijateljski meč 2019, ekipa koju je tada predvodio Faruk Hadžibegić slavila je protiv selekcije Marka Rosija sa 2:1

Bonus video: