"Samoubistvo" Borusije, Bajern 11. put zaredom prvak Njemačke (VIDEO)

"Milioneri" remizirala sa Majncom kod kuće, Bavarci u Kelnu došli do trijumfa i nastavili dominaciju

19714 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Borusija Dortmund je po ko zna koji put pukla pod pritiskom ove sezone.

Sada nije bilo prostora za popravni, ovaj kiks je koštao titule - osvojila je samo bod protiv Majnca kod kuće (2:2) i dozvolila Bajernu da 11. put zaredom postane prvak Njemačke, iako je bio nikad bliže da ostane bez naslova.

"Ako bismo i osvojili titulu, ova sezona je neuspješna", rekao je prije dva dana trener Bajerna Tomas Tuhel.

Izgledalo je da je ovo sezona u kojoj će dominacija Bavaraca biti prekinuta, "milioneri" su bili ti koji su se pitali pred posljednje kolo, ali Majnc je na "Signal Iduna park" došao da se nadigrava i da uradi sve da prekine seriju tima Edina Terzića od 13 domaćih pobjeda.

Početak je bio šokantan. Vodio je Majnc 2:0 već do 25. minuta, preživio je i penal koji je promašio Sebastijan Ale za 1:1, i od tog trenutka Borusiji kao da se srušio svijet... Napadala je, pokušavala, ali i ostavljala Majncu prostor da je deklasira.

Na kraju nije bilo pobjednika (pogoci Rafaela Gereira sredinom drugog poluvremena i Niklasa Zulea u sudijskoj nadoknadi), dovoljno da Bajern dođe do titule sa istim brojem bodova kao Borusija uz bolju gol-razliku.

Velikanu iz Minhena je Salataru osigurao Džamal Musiala pogotkom u 89. minutu kojim je donio trijumf u Kelnu - 2:1.

Nije ni za Bajern sve išlo idealno, nakon što je Keln izjednačio desetak minuta je Borusija bila ta koja je imala titulu u rukama, ali ekipa Tomasa Tuhela - uz sve probleme - ima šampionski DNK i naviku pobjeđivanja koju je pokazala i danas.

Tako je nakon velike šanse Liroja Sanea čast da postigne gol vrijedan titule pripala Musiali.

Posljednje kolo je promovisalo Union Berlin u člana Lige šampiona za narednu sezonu (otklonio je dileme pobjedom nad Verderom), dok se u Cvajtu vratio Šalke i pridružio se Herti.

"Kraljevsko-plavi" su izgubili od Lajpciga (4:2), pa će u baraž za opstanak Štutgart poslije remija sa Hofenhajmom - 1:1.

Bonus video: