Arsenal sanja prvi trofej, Sutjeska pehar kao krunu sezone

U najljepšoj utakmici u crnogorskom fudbalu - finale Kupa Crne Gore, za veliki pehar sjutra od 20,30 sati pod Goricom igraće Arsenal i Sutjeska. Ulaz je besplatan

13383 pregleda 16 komentar(a)
U Tivtu vole i poznaju fudbal, u Nikšiću su navikli na trofeje, Foto: Slaviša Živaljević
U Tivtu vole i poznaju fudbal, u Nikšiću su navikli na trofeje, Foto: Slaviša Živaljević

U najljepšoj utakmici u crnogorskom fudbalu - finale Kupa Crne Gore, za veliki pehar sjutra od 20,30 sati pod Goricom igraće Arsenal i Sutjeska.

Samo četiri dana ranije Sutjeska je slavila protiv Arsenala u posljednjem ligaškom kolu, u kojem joj pobjeda nije donijela željeno - odbranu naslova prvaka, pošto se Budućnost za isti bodovni saldo izborila pobjedom nad Mornarom, ali je podgorička ekipa imala bolji međusobni skor.

Sutjeska je završila an drugom, a Arsenal u debitantskoj prvoligaškoj sezoni na trećem mejstu, i oba su kluba izborila učešće u kvalifkacijama za Ligu konferencija.

Zato bi pobjeda na Gradskom stadionu bila kruna sjajne sezone za oba suparnika, s tim, da bi u vitrinama Sutjeske to bila druga pobjeda u Kupu Crne Gore, dok bi Arsenal osvoji prvi, istorijski trofej.

U najavi utakmice, danas pored velikog pehara u Kući fudbala FSCG, treneri i kapiteni obje ekipe nisu sakrivali želju da se domognu trofeja, ali ni respekt prema protivniku. Radisav Dragićević i kapiten Ćetko Manojlović u četiri ligaška susreta su dva pita poraženi uz dva remija od Sutjeske Nenada Brnovića i kapitena Suada Ličine.

- Za nas je finale Kupa najveća utakmica u istoriji kluba, i naravno da su očekivanja najveća moguća. Potrebno je, međutim, da pružimo maksimum a u ovopj sezoni smo nebrojeno puta dokazali i kvlitet i spremnost i znanje na iznenađenje i povratak iz minusa. Realno je da je Sutjeska favorit i po meni ima najbolji vezni red, ali smo uprkos tome, i podatku da će im napad predvoditi najbolji strijelac našeg prvenstva, Konrad, uspijevali da učinimo sve naše međusobne utakmkice neizvjesnim - istakao je Dragićević.

Za razliku od duela prije četiri dana, u ekipu Sutjeske se vraćaju Konrad i vezista Srđan Krstović, ali će sada strijelac jedinog gola u Radanovićima, Dragan Grivić, zbog kartona neće biti van zaspisnika trenera Brnovića.

- Ne bježimo od očekivanja javnosti i naših navijača, favoriti smo u finalu. Imamo iskustvo osvajanja trofeja, kvalitet dokazan tokom sezone a motiva nam neće neodstajati. Ipak znamo da nećemo potcijeniti Arsenal, najpokretljivija su ekipa u ligi, odlično su vođeni sa klupe. Nema nepoznanica, znamo sve dobre i loše strane rivala a nadam se da će individualna klasa dva puta anjbolheg igrača lige, Novice Erakovića, ili nekog od mojih igrača doći do izražaja. Silno su motivisani - kazao je Brnović.

U Arsenalu ne kriju da svojom prednošću smatraju podatak da su tokom sezone naučili da se prilagođavaju različitim terenima, do izgradnje svog stadiona, koji će biti moderan i spreman za naredni ciklus.

- Volimo da spustimo loptu, kombinujemo a to omogućava teren pod Goricom. NIsmo ove sezone dobili Sutjesku u četiri utakmice, možda nam se posreći sjutra. Jeste sezona bila duga, ima i umora jer počeli smo baražom prije godinu ali bićemo spremni za najveću utakmicu - obećao je Manojlović.

Fudbalski savez je obavijestio da će ulaznice biti besplatne i da će ih na ulazima gradskog stadiona dijeliti predstavnici zaštitarske službe. Prije nego sudija Miloš Savović da znak za početak, pehar za najboljeg strijelca Meridianbet 1 CFL-a, biće dodijeljen napadaču Sutjeske Tajronu Konradu.

Treneri i kapiteni Arsenala i Sutjeske pozvali su navijače da uživaju u borbenoj, ali i fer igri u borbi za trofej.

- Nama je jeednako važno finale Kupa kao i titula, za koju smo znali da nam izniče i to smo arhivirali još pred posljednje kolo. Ali borili smo se do kraja, mada je bilo oscilacija koje su nas koštale titule. Sada smo, međutim, u seriji pobjeda, odličnom momentu i ne može biti iznenađenja, jer ih odlično poznajemo. I čestitamo im na igrama i sjajnom rezultatu u debitantskoj sezoni. Čvrsta su ekipa, fizički jaki i taktički dobro postavlejni i zato je potrebno da damo maksimum, ali i da što više naših navijača, ljudi koji vole Sutjesku dođu i podrže nas - pozvao je golman Sutjeske, Ličina.

On je sačuvao pobjedu protiv Arsenala odbranjenimm penalom kapitenu Manojloviću.

- Rekoh, nema iznenađenja jer se poznajemo odlično, samo trebamo biti mskimalno fokusirani - zaključio je Ličina.

Bonus video: