Šaranović odgovorio Mijaču: Jeftina zamjena teza nikada nije i niti će biti, ni moj manir, ni nove gradske uprave

"I ne zamjerite, suprotno prethodnoj gradskoj upravi, nemam pretjeran osjećaj brige za Vaše raspoloženje, ali kao dijete ovog grada, brinuću o interesima našeg kluba, kojem još jednom čestitam šampionsku titulu", piše u reagovanju Šaranovića

18784 pregleda 41 reakcija 40 komentar(a)
Danilo Šaranović, Foto: Boris Pejović
Danilo Šaranović, Foto: Boris Pejović

Zamjenik gradonačelnice Podgorice, Danilo Šaranović reagovao je na jučerašnje saopštenje predsjednika Budućnosti Veselina Mijača.

Mijač je u saopštenju rekao da "Šaranović umjesto da se na ozbiljan način bavi politikom, na razne načine pokušava da minimizira sve urađeno i sa svog Twitter naloga komentariše 'Jad je bio. Neće više.' na vijest o otkazivanju sponzorstva."

Šaranović je Mijaču poručio da smatra "nedovoljno ozbiljnim jednostrani raskid ugovora sa Vaše strane, a da prethodno novu gradsku upravu ne upoznate o takvoj namjeri, koliko god Vam ona politički ne odgovarala."

Mijač je posredstvom advokata obavijestio Glavni grad, većinskog akcionara, da se povlači iz kluba, zajedno sa svojom kompanijom "Savana".

U ugovoru u koji su "Vijesti" imale uvid, u članu 10 se navodi da ugovor može prestati da važi na jedan od sljedećih načina:

"Jednostranim raskidom sponzora u svako doba, uz otkazni rok 120 dana, pri čemu je sponzor dužan da izmiri sve ugovorne obaveze dospjele do isteka otkaznog roka".

Mijač je sa svojom kompanijom preuzeo upravljenje Fudbalskim klubom Budućnost u septembru 2019. godine.

Šaranovićevo reagovanje prenosimo integralno:

"Gospodine Mijač, jeftina zamjena teza nikada nije i niti će biti, ni moj manir, ni nove gradske uprave.

Kada ste već odlučili da o FK Budućnost, jednom od najvažnijih simbola našeg grada i najvećem fudbalskom kolektivu u zemlji, komuniciramo putem medija, u redu, pristajem.

Imajući u vidu da ste se u svom saopštenju osvrnuli na moj kratak komentar na društvenim mrežama i na riječ “jad”, osjećam potrebu saopštiti sljedeće.

Kako ste to neubjedljivo pokušali sugerisati, riječ “jad” se ni u jednom dijelu nije odnosila na rezultate kluba, jer razumjećete, Budućnost je nizala uspjehe prije Vas, a ostvarivaće ih i nakon Vas.

Jad je kada grad, koji je vlasnik 99.99% akcija kluba, pristane na onakav aneks ugovora koji je na Vašu korist, a štetu osnivača, potpisan tokom prošle godine.

Jad je kada se takvim aneksom ugovora Vama omogući da umjesto dotadašnjih obaveznih godišnjih 1.2 miliona uloga u klub, u isto računaju i prihodi od transfera, marketinga i UEFA-a, a sva eventualna dobit pripada Vama, kao sponzoru.

Jad je kada se grad kao osnivač i vlasnik kluba dobrovoljno odrekne prava bilo kakvig suštinskog odlučivanja i sva prava i moć odlučivanja u Klubu prepusti Vama.

Jad je kada ste Vi u slučaju jednostranog raskida ugovora jedino dužni da izmirujete svoje obaveze sljedećih 120 dana, a za razliku od Vas, da je to učinio grad, iz gradskog budžeta bi se Vama moralo isplatiti po “sitnih” 100.000 eura za svaki mjesec od dana zaključenja ugovora.

I u konačnom, da budem do kraja korektan, smatram nedovoljno ozbiljnim jednostrani raskid ugovora sa Vaše strane, a da prethodno novu gradsku upravu ne upoznate o takvoj namjeri, koliko god Vam ona politički ne odgovarala.

To možda i ne čudi, s obzirom na servilnost prethodne gradske uprave prema Vama, ali znajte, dok Vam želimo svu sreću u daljem životu, kada je u pitanju FK Budućnost, ova gradska uprava će služiti samo klubu, nikome drugom.

I ne zamjerite, suprotno prethodnoj gradskoj upravi, nemam pretjeran osjećaj brige za Vaše raspoloženje, ali kao dijete ovog grada, brinuću o interesima našeg kluba, kojem još jednom čestitam šampionsku titulu.

Svi smo prolazni, samo je Budućnost vječna", navodi se u reagovanju Šaranovića.

Bonus video: