Fudbal je igra u kojoj uvijek pobijede Njemci - kako je Hajdenhajm samo sa domaćim igračima stigao do Bundeslige

I način na koji je Hajdenhajm stigao do pobjede u Regenzburgu je odlika Njemaca, jer je na gostovanju Regenzburgu do pobjede došao preokretom, tj. golovima u 93. i 99. minutu

18326 pregleda 2 komentar(a)
Slavlje igrača i navijača Hajdenhajma nakon pobjede u Regenzburgu, Foto: twitter.com/FCH1846
Slavlje igrača i navijača Hajdenhajma nakon pobjede u Regenzburgu, Foto: twitter.com/FCH1846

U sjenci uzbuđenja u najvećim evropskim ligama, pogotovo u Engleskoj, gdje je šampion iz 2016. Lester završio u Čempionšipu, ostao je podvig Hajdenhajma.

Tim iz pokrajine Baden-Virtemberg je umalo prosuo sve dobro što je uradio, jer je na gostovanju prežaljenom Regenzburgu gubio 2:0 u 57. minutu i činilo se da će opet morati u baraž za Bundesligu, kao 2019. godine, kada je zbog pravila o golu u gostima izgubio od Verdera.

Ali, izabranici Franka Šmita se nisu „izgubili”, odmah su smanjili, a u sudijskoj nadoknadi napravili podvig - u 93. minutu je iz penala izjednačio Jan-Niklas Beste, a u 99. pobjedu i plasman u Bundesligu donio Tim Klajndinst.

Tom pobjedom, Hajdenhajm je za bod preskočio slavni Hamburger i poslao ga u baraž za elitu, u kojem će se sastati sa Štutgartom.

Šmitov tim je sezonu završio 19 pobjeda, 10 remija i pet poraza, a zanimljiv je podatak da je cijelu sezonu „izgurao” samo sa igračima rođenim u Njemačkoj.

U ekipi je jedini stranac Austrijanac Paul Černut, ali je on treći golman i nije branio ni sekundu.

Dvojna državljanstva imaju Dženis Burnić, Kevin Sesa, Mervej Bjankadi, Eljidon Ćenaj i Lenard Melouni, sin Amerikanca i Njemice, koji je poslije mlađih kategorija „elfa” zaigrao za U20 selekciju „jenkija”.

I način na koji je Hajdenhajm stigao do pobjede u Regenzburgu je odlika Njemaca, ili što bi Gari Lineker rekao:

„Fudbal je jednostavna igra u kojoj 22 odrasla muškarca trče za loptom i na kraju uvijek pobijede Njemci”.

Bonus video: