Bajernovo zlato Džamal Musijala

Ofanzivni vezista dao prvi gol od kraja februara i donio Bavarcima 11. titulu prvaka u nizu

4599 pregleda 1 komentar(a)
Musiala je napravio razliku u korist Bajerna, Foto: Reuters
Musiala je napravio razliku u korist Bajerna, Foto: Reuters

Sve je u posljednjem kolu Bundeslige zavisilo od Borusije Dortmund, uprskala je, ali i to je čak moglo dobro da se završi po “milionere” da se u 89. minutu u Kelnu nije “pojavio” Džamal Musijala.

Biser Bajerna je dugo bio u krizi, nije dao gol još od kraja februara, ali je momenat da se vrati na pravi put bio idealan - pogodio je protiv “jarčeva” i osigurao Bavarcima 11. titulu zaredom. Njegov saigrač Kingsli Koman, koji je bio strijelac za 1:0 u Kelnu, čak 12. put zaredom je postao nacionalni šampion.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Pikford (Everton) - da nije bilo njegovih odbrana tokom cijele sezone, ali i u posljednjem meču protiv Bornmuta, navijači “karamela” bi bili u suzama zbog ispadanja u Čempionšip.

ODBRANA

Dimarko (Inter) - protiv Atalante nije imao sreće da postigne gol, iako ga je više puta zaslužio, pogotovo pred pogodak Nikola Barele za 2:0.

Raveloson (Okser) - njegov gol za remi protiv Tuluza možda donese Okseru i opstanak.

SREDINA

Dukure (Everton) - fantastičnim pogotkom osigurao opstanak klubu iz Liverpula.

Musijala (Bajern) - dugo bio u krizi, iako je u prvom dijelu sezone jedini pravio razliku u dresu Bavaraca. U posljednjem kolu je u Kelnu podsjetio kakav je majstor, ispostavilo se da je njegov gol vrijedan Salatare.

Kedira (Union Berlin) - mlađi brat mnogo poznatijeg Samija Kedire je stavio pečat na istorijski plasman Uniona u Ligu šampiona.

Sobrino (Kadis) - opšti je haos u La Ligi u borbi za opstanak, tim iz Andaluzije ima velike šanse da ostane u eliti poslije trijumfa nad Seltom.

NAPAD

Martines (Inter) - imao je Argentinac uspona i padova, ali od početka aprila igra spektakularno. On je najveći adut “nerazura” u finalu Lige šampiona protiv Mančester sitija.

Votkins (Aston Vila) - “lavovi” idu u Ligu konferencije, zaslužio je to i Votkins - ove sezone je postigao 15 golova, imao je i šest asistencija.

Koman (Bajern) - Francuz je šampion 12 godina zaredom. Posljednjih osam se radovao sa Bajernom, prije toga po dva puta u dresu Juventusa i Pari Sen Žermena.

Žiru (Milan) - pogodio je mrežu Juventusa u velikom derbiju i kolo prije kraja osigurao “rosonerima” mjesto u Ligi šampiona.

Bonus video: