"Vojvode": Naše skandiranje nema veze sa genocidima, partije pokušavaju da skupe jeftine političke poene

"Navijačka grupa "Vojvode Nikšić" od svog osnivanja pa do danas nikad nije bila, niti će biti dio političkih struktura i partija", poručile su "Vojvode" na Fejsbuku

22820 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Navijači i fudbaleri Sutjeske nakon sinoćnjeg meča (Ilustracija), Foto: Luka Zeković
Navijači i fudbaleri Sutjeske nakon sinoćnjeg meča (Ilustracija), Foto: Luka Zeković

Navijačka grupa "Vojvode" saopštila je da njihovo skandiranje uoči sinoćnje utakmice u Podgorici nema veze sa genocidima i prozivanjem manjinskih naroda, i ocijenila da političke partije preko njih pokušavaju da skupe jeftine političke poene pred parlamentarne izbore.

Navijači "Sutjeske" sinoć su u blizini stadiona u Glavnom gradu, uoči utakmice finala Kupa između "Sutjeske" i "Arsenala" iz Tivta, uzvikivali "Nož, žica, Podgorica", što je izazvalo brojne reakcije partija i nevladinih organizacija.

"Navijačka grupa "Vojvode Nikšić" od svog osnivanja pa do danas nikad nije bila, niti će biti dio političkih struktura i partija", poručile su "Vojvode" na Fejsbuku.

Kako su kazali, njihova jedina partija i ideal koji ih godinama vodi jeste grad Nikšić i fudbalski klub "Sutjeska", oko kojeg su godinama okupljeni i koji će imati bezuslovnu podršku dokle god postoje.

"Baš čudno da se deset dana pred izbore u Crnoj Gori javljaju sve političke stranke i subjekti i preko našeg imena pokušavaju da skupe jeftine političke poene“, navodi se u objavi.

"Vojvode" su navele da su politički subjekti toliko zatrovali društvo da političke kampanje pokušavaju da prave preko navijača "Sutjeske".

"Ovim putem demantujemo da naše skandiranje ima bilo kakve veze i sa kakvim genocidima, prozivanjem manjinskih naroda, pozivanjem i huškanjem na nešto tome slično“, poručile su "Vojvode".

Oni su naglasili da su i sami multietnička grupa.

"Tako da ne pokušavajte da od nas napravite nešto što nijesmo", poručile su "Vojvode".

Oni su naveli da na njihovoj tribini nikada nije bilo i da ne smije biti politike.

Kako su dodali, to je ono što ih krasi kao pravu braću i drugove, na šta su kao grupa godinama ponosni.

"Kao i neka prethodna i ovo saopštenje je upućeno kvazi novinarima, političkim licemjerima, kvazi portalima i domaćim špijunima koji godinama navijače "Sutjeske" pokušavaju da predstave u našem društvu kao najgore", navele su "Vojvode".

Oni su dodali da se ne sjećaju da se tolika buka digla oko njihovih humanitarnih akcija.

Bonus video: