Radulović uoči Mađarske: Želimo više nego protiv Srbije

Utakmica sa Mađarskom na programu je 17. juna (18), a sa Česima tri dana kasnije (20.45). Oba meča se igraju u Podgorici

5459 pregleda 6 komentar(a)
Radulović, Foto: FSCG
Radulović, Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore kvalifikacije za Evropsko prvenstvo otvorila je pobjedom u gostima nad Bugarskom (1:0), a onda je u Podgorici, u drugoj rundi, izgubila od Srbije (2:0).

"Hrabri sokoli" su dobro otvorili ciklus, upisali tri boda, potom su protiv Srbije igrali dobro na domaćem terenu, ali su u završnici meča primili dva gola i ostali bez, makar, poena.

Sa tri boda nakon dva kola Crna Gora ulazi u junski ciklus, gdje je očekuje jedan meč - sa Mađarskom, 17. juna (18) u Podgorici. Mađari su, uz Srbiju, favoriti za odlazak na Euro, a posljednjih godina su i dio fudbalske elite.

"Igramo protiv još jednog od favorita grupe i želimo da, rezultatski, ostvarimo više nego u meču sa Srbijom. Upravo ta utakmica treba da nam bude smjernica kako treba da igramo. Želimo da nadogradimo tu igru, dodamo kvalitet više kako bismo došli do željenog rezultata", rekao je selektor Miodrag Radulović nakon objavljivanja spiska za sajt Saveza.

Povezani članci

30. Maj 2023.

Radulović objavio spisak za Mađarsku i Češku

Termin u junu je neugodan, ali Crna Gora ima dobro iskustvo, kada je riječ u mečevima u ljetnjem ciklusu. "Hrabri sokoli" su prošlog juna dva puta savladali Rumuniju, remizirali sa BiH, izgubili od Finske i septembar dočekali kao kandidati za plasman u A Ligu nacija.

"Junski termin je uvijek neugodan, ali imamo dobro iskustvo iz prošle godine i trudićemo se da ponovimo dobre partije. U svakom slučaju, uvjeren sam da je pozvana grupa igrača više nego spremna da odgovori izazovima utakmice kao što je ova sa Mađarskom", poručio je Radulović.

Tri dana nakon Mađarske, Crna Gora će, takođe u Podgorici (20.45) igrati prijateljski meč sa Češkom.

Bonus video: