Juve pristao da plati kaznu, Anjeli mora na sud

Presuda protiv Juvea i sedam bivših direktora kluba je donijeta zbog prevare sa platama igrača tokom pandemije koronavirusa

8500 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Juventus je kažnjen sa 718 hiljada eura i pristao je da ne ulaže žalbu na tu presudu Italijanske fudbalske federacije.

Presuda protiv Juvea i sedam bivših direktora kluba je donijeta zbog prevare sa platama igrača tokom pandemije koronavirusa.

Jedini bivši direktor koji nije pristao na sporazum o priznanju krivice je bivši predsjednik Juventusa Andrea Anjeli, on pred sud izlazi 15. juna.

Na početku pandemije, "stara dama" je prijavila da su 23 igrača pristala na smanjenje plate u periodu od četiri mjeseca kako bi pomogli klubu.

Tužioci tvrde da su se igrači odrekli samo jednomjesečne zarade...

Juventus, koji je u odvojenom pravnom postupku već kažnjen sa oduzimanjem 10 bodova u prvenstvu, rizikovao je još jednu kaznu oduzimanja bodova.

Ovom odlukom Juventus ostaje na sedmom mjestu i sa šansama da se kvalifikuje za Evropu.

Međutim, ostaje da se vidi da li će Uefa isključiti Juventus iz evropskog takmičenja naredne sezone zbog raznih prvanih problema.

Tužioci u Torinu su takođe optužili Juventus, Anjelija i još 11 osoba za lažnu komunikaciju kompanije koja je javno kotirana na milanskoj berzi, ometanje nadzornih agencija, lažnu naplatu i manipulaciju tržištem.

Bonus video: