Kvinsi Promes optužen za šverc kokaina

Pripremno ročište biće održano u ponedjeljak, a Promes neće neće biti u sudu zbog obaveza u klubu, prenijeli su lokalni mediji

10651 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Holandski fudbaler Kvinsi Promes, kojem se već sudi u Holandiji zbog napada nožem, sada je optužen i za šverc kokaina, saopštilo je danas tamošnje tužilaštvo.

Ovaj 31-godišnji fudbaler moskovskog Spartaka je, zajedno sa još jednim 31-godišnjim Holanđaninom, optužen da je uvezao "nekoliko stotina kilograma" kokaina u januaru 2020. godine preko luke Antverpen u Belgiji.

Bivši fudbaler Ajaksa i reprezentacije Holandije već je bio osumnjičen za umiješanost u trgovinu drogom i učešće u kriminalnoj organizaciji.

Pripremno ročište biće održano u ponedjeljak, a Promes neće neće biti u sudu zbog obaveza u klubu, prenijeli su lokalni mediji.

U drugom slučaju, holandski javni tužilac je u martu zatražio dvije godine zatvora za Promesa, optuženog da je nožem napao svog rođaka tokom jedne svađe u julu 2020. godine.

Promes je prvobitno procesuiran za pokušaj ubistva, ali je na osnovu više svjedočenja tužilaštvo zaključilo da nema dokaza koji bi potvrdili da je njegov cilj bio da ubije žrtvu.

Holandski fudbaler, rođen u Amsterdamu, igrao je za Ajaks u to vrijeme.

Početkom 2021. godine se vratio u Spartak, gdje je već odigrao četiri sezone od 2014. do 2018. godine.

Bio je dio reprezentacije Holandije na Evropskom prvenstvu 2021, ali od tada nije pozivan u nacionalni tim.

Bonus video: