Striković: Kada se sve sabere - zadovoljni smo

Sutjeska sezonu završila trofejom u Kupu Crne Gore, mladi napadač napominje koliko je to važno za Nikšićane

8549 pregleda 3 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske nakon finala Kupa, Foto: Luka Zekovic
Fudbaleri Sutjeske nakon finala Kupa, Foto: Luka Zekovic

Sutjeska se prije šest dana oprostila od titule, ali je sezonu završila osvajanjem Kupa, drugog u klupskoj istoriji. Nikšićani su u ponedjeljak u Podgorici nakon penala savladali tivatski Arsenal 4:3 (1:1 poslije 120 minuta) i šest godina nakon trijumfa protiv Grblja (1:0) osvojili pehar u najmasovnijem takmičenju. Prethodno su, 2007. u prvom finalu, poraženi od Rudara (2:1).

Sastav Nenada Brnovića je prije Arsenala bio bolji od Jezera, Rudara i u polufinalnom dvomeču od Dečića. Na pet mečeva Nikšićani su postigli osam golova, a tri su djelo Vuka Strikovića, koji je prošlog ljeta stigao u Nikšić. Napadač je jedan gol postigao u osmini finala protiv Jezera, dok je u polufinalu protiv Dečića dva puta bio strijelac. U Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi je devet puta tresao mrežu rivala.

- Zadovoljni smo. Bilo je teško - bilo je loše vrijeme, Arsenal je imao inicijativu u drugom poluvremenu, ali je najbitnije da smo na kraju osvojili trofej. Pehar u Kupu je najmanje čemu smo se nadali, titula nam je izmakla, ali vjerujem da ćemo je vratiti naredne sezone - rekao je Striković za “Vijesti”.

Vuk Striković
Vuk Strikovićfoto: FSCG

Po dolasku u Sutjesku 20-godišnji napadač je potpisao dvogodišnji ugovor, koji ističe na kraju naredne sezone. Striković kaže da bi napustio Nikšić samo u slučaju da dođe inostrana ponuda koja bi zadovoljila i njega i klub.

- Ugovor mi ističe na kraju sljedeće sezone. Mlad sam, imam prostora za napredak. Naravno, napredujem i u Sutjesci, srećan sam partijama u klubu - stručni štab i saigrači su mi ukazali povjerenje. Samo inostranstvo dolazi u obzir u ovom trenutku - to bi bilo dobro za moj napredak i karijeru. Takođe, i klubu bi valjalo, da se na ljeto ili na zimu realizuje transfer. Klub bi prihodovao novac, a meni bi to doprinijelo u razvoju.

Striković se ove sezone ponovo našao na spisku mlade reprezentacije, a selektor Nikola Rakojević je računao na njega u prijateljskom meču sa Kinom. Reprezentaciju u junu očekuju prijateljske utakmice u gostima sa Bugarskom i kod kuće sa Poljskom, a onda u septembru i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prva utakmica je 12. septembra u gostima sa Jermenijom.

- Mlada reprezentacija je takođe prioritet. Dišemo kao tim, sviđa mi se što se svi poznajemo, družimo se. Predstoje nam mečevi sa Poljskom i Bugarskom. Nadam se da će sve biti kako treba i da će nam ovo okupljanje u junu pomoći. Ima dosta do početka kvalifikacija. Bilo je lijepo okupljanje i druženje protiv Kine, sa ekipom i stručnim štabom sve dobro funkcioniše i nadam se da će se tako nastaviti - zaključio je Striković.

Bonus video: