Rasplet u Budimpešti: Kralj finala protiv kraljice Lige Evrope

“Vučica” i Sevilja u Budimpešti (21 sat) igraju za evropski trofej i plasman u Ligu šampiona naredne sezone

7563 pregleda 0 komentar(a)
Murinjo ili Sevilja, samo jedan može do pehara: Trener Rome na "Šuškaš areni", Foto: Reuters
Murinjo ili Sevilja, samo jedan može do pehara: Trener Rome na "Šuškaš areni", Foto: Reuters

Bilo je u Ligi Evrope timova kvaliteta za Ligu šampiona, dugo su za favorite važili Arsenal, Mančester junajted, Barselona, Juventus... Drugo po snazi evropsko takmičenje, međutim, uvijek ponudi nešto novo, pa će se večeras na “Puškaš areni” u Budimpešti (21 sat) gledati špansko-italijansko finale.

Sada je “uljez” Roma koja ima šansu da pokvari čudesan niz Sevilje u Ligi Evrope (ili Kupu Uefa) gdje se radovala šest puta u isto toliko odigranih finala.

- Naš san nema veze sa istorijom. Gladni smo trofeja i ovakvih utakmica i igramo finale kao da nam je prvo - rekao je trener tima iz Andalusije Hose Luis Mendilibar.

Za 62-godišnjeg stručnjaka ovo i jeste prva ovako velika utakmica, ali je i najzaslužniji što Sevilja ima šansu da sezonu okonča peharom. Mendilibar je, naime, treći trener Sevilje ove sezone (nakon Đulena Lopetegija i Horhea Sampaolija), od druge polovine marta je od davljenika koji se bori za opstanak stvorio tim koji je lagano ostao u La Ligi i došao do evropskog finala. U četvrtfinalu i polufinalu je bio bolji od velikana - Mančester junajteda i Juventusa...

- Pred finale ne mislite ni o čemu drugom sem o trijumfu - jasan je Mendilibar.

Večerašnji trofej ima i ulog plasmana u Ligu šampiona - ni Sevilja ni Roma to nisu osigurali kroz La Ligu odnosno Seriju A. S te strane je na “vučici” veći pritisak, jer Sevilja nije ni imala slične ambicije ove sezone...

- Navijači Rome zaslužuju trofej i uradićemo sve da ih ponovo obradujemo, nakon što smo prošle godine osvojili Ligu konferencije. Znamo put do titule, istorija nije bitna iako je imamo i Sevilja i ja - istakao je Žoze Murinjo.

Murinjo nikada do sada nije izgubio evropsko finale (nastupio je u pet), a ima šansu da postane prvi trener koji je ovo takmičenje osvajao sa tri različita kluba. Nakon što se radovao sa Portom 2003. i Mančester junajtedom 2017.

Bonus video: