Murinjo nakon poraza: Nepravda, kao da nam je Španac sudio

Roma sinoć nakon penala izgubila od Sevilje u finalu Lige Evrope

5340 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Žoze Murinjo je izgubio prvo finale u trenerskoj karijeri - Roma je sinoć nakon penala poražena od Sevilje (4:1, 1:1 nakon 120 minuta) i ostala bez trofeja u Ligi Evrope.

Roma je vodila nakon gola Dibale, a onda je autogol postigao Manćini. Nakon toga više nije bilo pogodaka, pa je pobjednika odlučila penal serija.

"Rekao sam da ćemo otići ili sa trofejom ili mrtvi. Mrtvi smo. Mrtvo smo umorni i fizički i psihički. Mrtvi smo jer mislimo da je ovo nepravedan poraz s mnogo diskutabilnih odluka. Ali, ponosni smo. Uvijek kažem da možete izgubiti utakmicu, ali nikad dostojanstvo i profesionalizam. Pobijedio sam u pet evropskih finala, ovo je jedino koje sam izgubio, ali vraćam se kući ponosniji nego ikad. Momci su dali sve od sebe ove sezone", započeo je Murinjo.

Povezani članci

31. Maj 2023.

Sevilja na sedmom nebu

Murinjo je posebno zamjerku imao na suđenje. Arbitar je bio Englez Entoni Tejlor.

"Bila je to jedna žestoka, muška utakmica sa sarbitrom, koji kao da je bio Španac. Žuti, žuti pa žuti - cijelo vrijeme. Nepravda se vidi u tome što je Lamela trebalo da dobije drugi žuti karton, ali nije, a onda je realizovao penal", nastavio je Murinjo.

Portugalac je govorio o svojoj budućnosti:

"U ponedjeljak odlazim na odmor. Ako bude vremena za razgovor prije toga, razgovaraćemo. Ja sam ozbiljan čovjek. Rekao sam vlasnicima prije par mjeseci da će oni prvi znati ako budem u kontaktu s nekim drugim klubom. Uvijek ću biti iskren i direktan. U decembru mi je prišla portugalska reprezentacija, nakon toga nisam razgovarao ni sa kim. Imam još godinu dana ugovora i to je to", zaključo je Murinjo.

Bonus video: