Navijači Rome maltretirali Tejlora, oglasile se engleske sudije i uprava aerodroma u Budimpešti

Roma je u srijedu veče u Budimpešti poslije izvođenja jedanaesteraca izgubila od Sevilje u finalu Lige Evrope.

5681 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Grupa navijača fudbalskog kluba Roma maltretirala je sudiju Entonija Tejlora i njegovu porodicu na aerodromu u Budimpešti, nakon što je njihova ekipa izgubila od Sevlje u finalu Lige Evrope, utakmici koju je on sudio.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju kako obezbjeđenje na aerodromu izvodi sudiju i njegovu porodicu iz kafea na bezbjedno mjesto, nakon što su ga navijači Rome proganjali nezadovoljni suđenjem. Takođe se vidi kako su stolica i flaša bačeni u pravcu Tejlora.

Roma je u srijedu veče u Budimpešti poslije izvođenja jedanaesteraca izgubila od Sevilje u finalu Lige Evrope.

U saopštenju aerodroma u Budimpešti navodi se da je pokrenut krivični postupak protiv muškarca koji je optužen za izazivanje nereda. "Navijači Rome prepoznali su sudiju u dijelu aerodroma gdje se prodaje hrana, gdje je čekao svoj avion. Zahvaljujući bliskoj saradnji zaposlenih na aerodromu i policije i brojnijem prisustvu policije tokom perioda odlazaka navijača, nadležni su odmah intervenisali, sudija je ispraćen i bezbjedno se ukrcao na avion uz pratnju policije", piše u saopštenju, prenio je Skaj.

Dodaje se da je to bio izolovani incident i da nije bilo drugih problema na aerodromu u Budimpešti.

"Naš aerodrom i policija žele jasno da stave do znanja da imamo nultu toleranciju za bilo koju vrstu nasilja prema putnicima i zaposlenima", navodi se.

Udruženje profesionalnih britanskih sudija upoznato je sa incidentom na aerodromu.

"Zgroženi smo neopravdanim i gnusim zlostavljanjem Entonija i njegove porodice, kada je pokušavao da se vrati kući sa suđenja finala Lige Evrope. Nastavićemo da pružamo podršku Entoniju i njegovoj porodici", navodi se u saopštenju.

Poslije utakmice trener Žoze Murinjo je na konferenciji za novinare oštro kritikovao Tejlora, koga je zatim sačekao na parkingu stadiona i vrijeđao ga.

Tokom utakmice Murinjo je zbog nesportskog ponašanja dobio žuti karton, a Tejlor je u više navrata opominjao ekipe i igrače na rezervnim klupama, pošto četvrti sudija Majkl Oliver nije uspijevao da održi kontrolu.

Tejlor je pokazao 13 žutih kartona igračima, što je najviše u jednoj utakmici u Ligi Evrope. Od toga sedam su dobili igrači Rome, što je rekord finala.

On je tokom dva poluvremena i dva produžetka nadoknadio više od 25 minuta, zbog odugovlačenja i povreda igrača.

Evropska fudbalska unija (Uefa) čeka izvještaje delegata i sudija utakmice prije nego što odluči da li će pokrenuti postupak protiv Murinja.

Bonus video: