Jedna sezona, čak tri titule

Damjan Mugoša sa GOŠK-om iz Gabele obezbijedio plasman u Premijer ligu BiH

5289 pregleda 0 komentar(a)
Damjan Mugoša, Foto: Privatna arhiva
Damjan Mugoša, Foto: Privatna arhiva

Jesenja polusezona u novom crnogorskom prvoligašu Mladosti DG, proljećna u GOŠK-u iz Gabele, novom Premijerligašu BiH, a sve na dvojnoj registraciji iz aktuelnog šampiona Budućnosti - iza 20-godišnjeg Damjana Mugoše definitivno je sezona koju će dugo pamtiti.

Svi klubovi mladog crnogorskog reprezentativca sa ogromnim uspjehom zaokružili su takmičarske ciljeve.

- Neizmjerno sam srećan, proveo sam polusezonu u klubu sa “DG arene”, doprinio uspjehu sa pet golova i četiri asistencije, moja Budućnost je šampion, a u Gabeli na kojoj sam igrao kao pozajmljen igrač, pet kola prije kraja smo obezbijedili trijumf u prvenstvu i promociju u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Ostalo je još jedno kolo, ali sam dobio slobodno i sada u Podgorici čekam rasplet dogovora GOŠK-a i Budućnosti. Žele da ostanem i igram Premijer ligu, što se poklapa i sa mojim planovima, slobodan sam igrač, ali treba da se moji klubovi dogovore oko trening kompenzacije - kaže Damjan Mugoša.

Nakon 13 utakmica u drugoj polusezoni u “plavo-bijelom” dresu kluba iz Gabele, i 30 u dresu Mladosti DG, Mugoša jasno detektuje razliku drugog ranga takmičenja kod nas i u BiH.

- Velika je u korist Federalne lige, jer u njoj je neuporedivo više iskusnih igrača sa dugogodišnjim prvoligaškim stažom. Odlično su me prihvatili i pomogli mi da napredujem. Bila je to stepenica više, a ukoliko se klubovi dogovore biće mi značajno da igram u Premijer ligi. Igrao sam na tri pozicije - krilnog napadača, iza napadača, ili u samom špicu”, kazao je Mugoša.

Bonus video: