Siti piše istoriju, ostao je još samo korak: Voleji Gindogana donijeli "građanima" pehar u FA kupu (VIDEO)

Dva gola Njemca - Mančester siti bolji od Mančester junajteda na "Vembliju" (2:1)

11558 pregleda 74 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Da nije bilo preko 50 golova Erlinga Halanda sezona Mančester sitija teško da bi bila ovako uspješna, ali kad god je trebalo Pepu Gvardiolu da se pojavi neki igrač iz drugog plana, pored majstora kakav je Kevin de Brujne, uglavnom se sve svelo na dva imena - Bernarda Silvu i Ilkaja Gindogana.

Portugalac je nedavno lansirao Siti u finale Lige šampiona perfektnom partijom u revanšu polufinala protiv Real Madrida, a omaleni Njemac klasu potvrdio po ko zna koji put u duelu za trofej u FA kupu.

"Građani" su osvojili najveće kup takmičenje na svijetu sedmi put u istoriji - u finalu na "Vembliju" su bili bolji od Mančester junajteda 2:1 uz dva pogotka Gindogana.

Oba puta je iskusni vezista pogodio udarcima van kaznenog prostora.

Prvi gol je postigao već u 12. sekundi maestralno iz voleja desnom nogom, a onda i početkom drugog poluvremena kada je pomalo traljavo, ali veoma precizno lijevom matirao ne baš sigurnog Davida de Heu.

U te dvije akcije je stalo praktično sve što je Siti uradio u napadu, pamti se još samo velika šansa Erlinga Halanda, ali Gvardiolina mašinerija više ne mora da bude toliko moćna i konkretna pred golom protivnika da bi pobjeđivala velike utakmice. Pokazala je to bezbroj puta ove sezone...

"Crveni đavoli" su ostavili dobar utisak, a u finišu prvog poluvremena izjednačili iz penala koji je iskoristio Bruno Fernandeš.

Nakon 2:1 su imali dvije ozbiljne šanse da izjednače (Alehandro Garnaćo i Skot Mektominej), ali trofej ide na "Etihad", pa je Erik ten Hag u debitantskoj sezoni morao da se zadovolji peharom u Liga kupu i plasmanom u Ligu šampiona...

Ovo je Sitiju prvi pehar u FA kupu od 2019, Junajted se nije radovao od 2016. i ostao je na 12.

Siti, koji je odbranio titulu u Premijer ligi, tako je nastavio da sanja istorijsku triplu krunu - za sedam dana protiv Intera u finalu Lige šampiona juri najveći klupskih uspjeh i želi da ponovi ono što je uradio upravo Junajted prije 24 godine.

"Da li ćemo slaviti ovaj trofej? Naravno da hoćemo, ne osvaja se FA kup tako često. A onda krećemo u Istanbul", rekao je Džek Griliš.

Bonus video: