Barani na krilima najiskusnijih: Bećiraj i Ćetković dokrajčili Berane

Mornar sačuvao prvoligaški status još jednom pobjedom od 2:0 protiv Berana - ukupno 4:0

14662 pregleda 12 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Mornar je dopao u baraž za opstanak tako što je osvojio samo bod protiv otpisane Iskre u pretposljednjem kolu, ali su Barani u doigravanju bez velikih problema ispravili propušteno.

Ekipa koju je nakon odlaska Andrije Delibašića sa klupe predvodio Zoran Đurašković, drugi put u četiri dana lako je izašla na kraj sa Beranama, trećeplasiranim timom Druge lige.

I opet je bilo 2:0 za Mornar - danas u Beranama, baš kao u Baru u četvrtak.

Sve dileme, ako ih je uopšte bilo, otklonio je Fatos Bećiraj, koji je prije 12 godina pogađao u Beranama u dresu Budućnosti, a sada je to uradio kao igrač Mornara.

Rekorder po broju nastupa za crnogorsku reprezentaciju je u 40. minutu izašao sam na golmana Eldina Bećića i bez problema ga sasvladao nakon asistencije koju mu je glavom uputio reprezentativac Sijera Leonea Majkl Rodni.

Najiskusniji su pomogli Mornaru da sačuva prvoligaški status, pa je tako u 49. minutu efektno pogodio još jedan bivši reprezentativac, Marko Ćetković, nakon dodavanja Demira Škrijelja.

Rudar je danas popodne bio bolji od Koma, a trijumfom Mornara u Beranama kompletirana je lista učesnika Meridianbet 1. CFL u narednoj sezoni.

Nju čine Budućnost, Sutjeska, Arsenal, Dečić, Jedinstvo, Petrovac, Jezero, Mornar, Rudar i Mladost DG.

Bonus video: