Misa osvojila Tursku, het-trikom u nadoknadi obradovala Ankaru

Fomget iz Ankare u produžecima finala u Izmiru je savladao Fenerbahče sa 4:2, Rožajka Armisa Kuč postigla tri gola u produžecima za prvi trofej u istoriji kluba

5823 pregleda 272 reakcija 8 komentar(a)
Pobjednički pehar kod najzaslužnije, Armise Kuč, Foto: Privatni album
Pobjednički pehar kod najzaslužnije, Armise Kuč, Foto: Privatni album

Najteže u fudbalu je dati gol - osim ako se ne zovete Armisa Kuč!

Crnogorska reprezentativka je osjećaj za gol, klasu i fudbalsku virtuoznost krunisala het-trikom u finalu plej-ofa Turske Superlige za žene. Fomget iz Ankare je u finalu u Izmiru slavio sa 4:2 nad Fenerbahčeom i prigrabio veliki trofej, a Misa je sva tri gola dala u produžecima.

Ekipa iz Ankare stigla je do izjednačenja u osmom minutu nadoknade iz penala, a onda... Onda je Misa pokazala ko vlada na najvećoj sceni - pogodila je u šestom minutu prvog produžetka (96. minut), potom u 107, da bi nakon što je dva minuta kasnije smanjila Namibijka Zenata Koleman, ubojita Rožajka potvrdila trijumf het -trikom, koji je kompletirala u 114. minutu.

Armisa Kuč
foto: Fomget Ankara

- Zaista sam presrećna, bilo je teško ali smo uspjele da stignemo do prve titule u istoriji kluba. Ja sam odigrala svega 13 utakmica, došla sam na polusezoni a u pravu formu ušla sam u razigravanju za titulu u kojem sam postigla čak osam pogodaka - kazala je Armisa Kuč, udarna igla crnogorske fudbalske selekcije i najbolja naša igračica za 2021. godinu, kada je prvi put Fudbalski savez dodijelio to priznanje.

A njen fudbalski put ionako je neodvojiv od dresa nacionalne selekcije, u kojoj je od njenih prvih igara 2012. godine. Zajedno sa progresom ženske fudbalske reprezentacije Crne Gore kretao se i progres Armise Kuč, od Ekonomista, preko Sarajeva, pa sve do Švedske (Kvarnsvedens), Španije (Saragosa, Malaga), bjeloruskog Minska, ruskog Zenita iz Sankt Peterburga i sada Fomgeta iz Ankare. U kojem prosječno je davala gol po utakmici - 13.

- Od početaka u Ekonomistu, iste su ostale samo moja strast i ljubav prema fudbalu, sve se ostalo promijenilo nabolje. Fudbal je postao i ženski sport, djevojke vole fudbal i sve ih je više na treninzima. Iz ogromnog iskustva sa sigurnošću mogu da kažem da u Crnoj Gori su djevojke ekstartalentovane i da vole fudbal. Fudbal u Crnoj Gori polako postaje ženski sport. Potrebno je samo da mlade igračice prihvate da u ekipi postoji autoritet trenera, ali i da će ogromna odricanja kroz profesionalno igranje da se na kraju isplate. Danas mlade igračice imaju neuporedivo veće izbore, ali fudbal je najbolji! Ulaznice ženskog Evropskog prvenstva mjesecima ranije su bile rasprodate, rekord posjećenosti u Evropi u posljednjoj godini drži utakmica ženske ekipe Barselone na Nou kampu... Eto, baš ću gledati finale Lige šampiona za žene na “Filips stadionu” u Ajndhovenu, igra Volfsburg sjajne Aleksandre Pop, ali Barsa je favorit. Tamo je sabrana vrhunska ekipa. Želja svake igračice treba da bude da dosegne te visine - naglasila je Armisa Kuč.

Ta ljubav i strast dala je snage Misi da bude brža, jača, spretnija i donese sa tri gola u produžecima trofej svom timu, iako je od starta bila na terenu.

- U odličnoj sam formi, ne osjećam zamor od decenije igranja na vrhunskom nivou. A osim toga, bila je to, možda, moja posljednja utakmica u Fomgetu, samim tim i motiv više. Istekao mi je ugovor nakon finala a ponuda imam dosta, upravo mi je stigla iz Zenita. Ali biće ih još, i ovdje žele da ostanem. Vidjećemo. Razmišljam i o reprezentaciji, počeci su bili teški ali sada mogu da kažem da smo dosegli do kvaliteta da se sa pravom nadamo plasmanu na neko veliko takmičenje. Stručni štab na čelu s Mirkom Marićem je posvećen, radi se sistematski i detaljno, pa mi već imamo igračica koje nastupaju u inostranim klubovima da sastavimo selekciju. Mislim da u ovom trenutku imamo 16 internacionalki - objasnila je Kuč

Bonus video: