Titograd večeras igra za naslov najtrofejnijeg kluba, Ulcinj rival za respekt

Zavjesa na najjače lige Fudbalskog saveza Crne Gore biće spuštena večeras - revanš finala plej-ofa Futsal prve lige Crne Gore, u kojem se od 20 sati u SC Verde sastaju KMF Titograd i KMF Ulcinj, daće šampiona u sezoni 2022/2023

6878 pregleda 3 komentar(a)
Titograd poziva navijače da uzvrate gostoprimstvu Ulcinajna, ali i proslave titulu u sjajnoj atmosferi, Foto: KMF Titograd
Titograd poziva navijače da uzvrate gostoprimstvu Ulcinajna, ali i proslave titulu u sjajnoj atmosferi, Foto: KMF Titograd

Zavjesa na najjače lige Fudbalskog saveza crne Gore biće spuštena večeras - revanš finala plej-ofa Futsal prve lige Crne Gore, u kojem se od 20 sati u SC Verde sastaju KMF Titograd i KMF Ulcinj, daće šampiona u sezoni 2022/2023.

Domaća ekipa Titograda je favorit da odbrani titulu, petu zaredom jer je slavila u prvoj utakmici finala u Ulcinju sa 7:4.

" Pobijedili smo u fantastičnoj, takoreći brazilskoj atmosferi prepunih tribina ali i fer i sportskom naviajnju, i zaista želimo da zhavalimo Ulcinju na prijemu, dočeku, gostoljubivosti, fer-pleju. Pozivamo publiku da nam pomognu u odbrani titule, ali i da istom mjerom uzvratimo Ulcinjanima na gostoprimstvu i sjajnoj atmosferi", kazao je Zoran-Zoka Milašević, trener KMF Titograd.

Ukoliko odbrani titulu Titograd će biti najtrofejniji fudbalski klub u Crnoj Gori. jer će mu to biti sedmi naslov prvaka crne Gore, Budućnost ima šest titula od 2006.

Žele da budu ispred Budućnosti po broju trofeja
Žele da budu ispred Budućnosti po broju trofejafoto: KMF Titograd

KMF Titograd je osvojio i prvi, od ukupno dva odigrana Kupa Crne Gore u futsalu.

"Jedini poraz u sezoni smo u aprilu doživjeli baš u Ulcinju od današnejg rivala (7:2), ali mi smo već bili obezbijedili prvo mjesto za plej-of, malo smo i sakrivali karte, ali i tempirali formu za završnicu. Ipak smo oprezni, imaju dva naša bivša igrača - Mugoša i Ćorovic, koju su reprezentativci Crne Gore, a za našu selekciju igraju i Tafić, Gurzaković, ali reprezentativac Kosova Maksaraj je velika opasnost", upozorava Milašević.

No, KMF Tiotograd ima pobjedu od tri gola razlike, i teško je vjerovati da može dozvoliti da ispusti toliku prednost. Poraz od tri gola značio bi penale, više gubitak titule. Titograd je bio prvi u regularnom dijelu sa šest bodova više od Ulcinja, koji je u polufinalu plej-ofa bio bolji u obe meča od gradskog rivala Dolciniuma.

" U Ulcinju se igra, prati i voli sjajan futsal, ali mi se trudimo da zadržimo primat. Reprezentativci su golmani Đurković i Sekulić, treći golman Despotović je legendarni golman reprezentacije koji se sada vraća poslije teške povrede. Za reprezentaciju igraju ili su igrali: Miličić, Obradović - dva puta biran za najboljeg u Crnoj Gori, te Adžić, Spasojević. Cimbaljević, Vukčević, Efović, dok je Barović legenda našeg futsala i jedan od najboljih igrača ikada u Crnoj Gori", kaže Milašević i dodaje da to nije sve:

"Angažovali smo i Brazilca De Limu, on sve oduševljava borbenošću i defanzivom, a puno znači saigračima znači i njegovo iskustvo igranja u jednoj od najuspješnijih futsal zemalja na svijetu", zaključio je Milašević.

Ulcinj je još bez trofeja a Titograd je bio prvak 2015, 2017, 2019, 2020, 2021, i 2022. Od 2006.godine odigrala su se dva Kupa i to 2015, i 2016. Titograd je osvajač prvog Kupa.

Pobjednik Futsal prve lige ide u preliminarnu rundu UEFA Futsal Lige šampiona, ona se igra u četiri faze i to: Preliminarna, "Main", Elit i "Final Four".

U Preliminarnoj fazi ne igraju 24 najbolje rangirane zemlje koje kreću od "Main runde" u kojoj igraju 32 najbolje evropske ekipe.

KMF Titograd je do sada učestvovao šest puta u Ligi šampiona, ali i nije uspio da izbori prolazak u "Main rundu". Titograd je jedina fudbalska ekipa iz zemlje, koja ima pozitivan skor u evropskim takmičenjima jer je do sada zabilježio osam pobjeda i sedam poraza.

Bonus video: