Zvanično: Kraj ere Benzema - Francuz ide zbog ugovora od 200 miliona

Od 2009. godine Benzema je u Real Madridu osvojio 25 trofeja, Zlatnu loptu - drugi je strijelac u istoriji kluba a odlazi u utorak

17390 pregleda 141 reakcija 11 komentar(a)
Benzema se oprašta kao kapiten od najvećeg kluba, Foto: REUTERS
Benzema se oprašta kao kapiten od najvećeg kluba, Foto: REUTERS

Francuski napadač Karim Benzema odlazi iz Real Madrida! U utorak će se oprostiti na konferenciji kluba, a zatim će put Saudijske Arabije gdje će u Al Itihadu nastaviti svoju igračku karijeru. Primanja, sitnica - 200 miliona eura godišnje!

Real Madrid je danas objavio da ostaje bez ikone nakon 14 sjajnih godina.

"Real Madrid i naš kapiten Karim Benzema dogovorili su kraj njegove briljantne i nezaboravne karijere u našem klubu. Real Madrid se zahvaljuje na svemu što je dao ovom klubu i što je ušao među naše najveće legende", navodi se u objavi Reala.

A spekulisalo se danima ranije, Benzema je odbio tvrdnje da ide naglasivši da će u pobedjeljak svakako u klubu dočekati kraj sezone. On je u Real Madrid stigao sa svega 21 godinom iz Liona na ljeto 2009. godine, ispostavilo se - jedan od najboljih transfera u istoriji najtrofejnijeg kluba.

Odigrao je 647 mečeva, postigao 353 gola i ostaje drugi najbolji strijelac u istoriji Real Madrida. Osvojio je čak 25 trofeja, pet Liga šampiona, isto toliko naslova klupskog prvaka svijeta, četiri La Lige...

Benzema će večeras odigrati posljednji meč za Real protiv vječitog rivala, Atletik Bilbaa, za utorak je zakazana i njegova oproštajna konferencija za medije.

Očekuje se da će nakon toga put Saudijske Arabije gdje bi trebao da potpiše za Al Itihad.

Bonus video: