Zaslužili smo opstanak

Vezista Mornara Marko Ćetković djelimično zadovoljan sezonom u kojoj su Barani prvoligaški status sačuvali tek kroz dvomeč baraža protiv Berana

5560 pregleda 5 komentar(a)
Marko Ćetković je pogodio mrežu Berana u revanšu, Foto: FSCG
Marko Ćetković je pogodio mrežu Berana u revanšu, Foto: FSCG

Na početku sezone u Meridianbet 1. CFL Mornar je bio visoko kotiran u prognozama - pretpostavka je bila da Barani imaju kvalitet za gornji dio tabele, da mogu i da se umiješaju u borbu za plasman na evropsku scenu.

U jednom dijelu sezone je i bilo tako, ali velike oscilacije u igrama i rezultatima su učinile da Mornar strepi do kraja i da mora da brani prvoligaški status kroz dvomeč u baražu.

Tim Zorana Đuraškovića, koji je u finišu sezone naslijedio tandem Andrija Delibašić - Srđan Radonjić je u baražu, ipak, pokazao da ima kvalitet za CFL - u obje utakmice je bio bolji od Berana identičnim rezultatom 2:0.

- Nije bilo lako kao što govori rezultat. Baraž je uvijek neizvjestan, a Berane se pokazalo kao dobra ekipa sa prepoznatljivim pečatom trenera. Bili su nam Beranci i nepoznanica kao tim koji dolazi iz Druge lige, ali smo ozbiljno odradili obje utakmice i zasluženo opstali - kaže iskusni vezista Mornara Marko Ćetković.

Mornar je dugo bio miran u borbi za opstanak, pogotovo se mislilo da je misija uspješno okončana poslije pobjeda nad Jezerom i Petrovcem u finišu. Posljednja dva kola su, međutim, okrenula sve - Mornar je osvojio samo bod, a Jezero maksimalnih šest i gurnulo tim sa mora u zonu baraža.

- Iskreno, svi smo mislili da je opstanak gotova stvar, posebno nakon što smo savladali Jezero u direktnom duelu za to sedmo mjesto. A onda se dogodilo to gostovanje Iskri, gdje smo primili gol za izjednačenje u posljednjem minutu, a Jezero je istog dana pobijedilo Budućnost pod Goricom kada se očekivala proslava titule. Imali smo potom i tu šansu protiv Podgoričana u posljednjem kolu, ali baraž je izgleda bio neminovnost. Srećom smo se brzo oporavili od šoka, dobro se završilo i imamo razlog da budemo zadovoljni - ističe Ćetković, strijelac drugog gola u revanšu baraža u Beranama.

Mornar ove sezone nisu zaobišle komplikacije. Trener Andrija Delibašić je imao zdravstvenih problema, to se odrazilo i na ekipu...

- Nije nam bilo lako kada smo to saznali, ali smo bili riješili da damo sve, da igramo i za njega. Imali smo cijele sezone odličnu atmosferu, bilo je uspona i padova, na kraju nam je i trener Đurašković mnogo pomogao da dođemo do opstanka - napomenuo je 36-godišnji fudbaler, kojem ističe ugovor sa Mornarom.

Budućnost je osvojila titulu, Sutjeska Kup, a Arsenal ide u evropska takmičenja prvi put u istoriji.

- Mislim da je Sutjeska imala bolji tim od Budućnosti, to je najviše bilo izraženo u veznom redu. Podgoričani su u četiri međusobna duela, u kojima su upisali po dva trijumfa i remija, napravili razliku, zato i ne može da se kaže da nisu zaslužili titulu. Istina, sa rekordno malim brojem bodova. Nikšićanima je na kraju pripao Kup, iako je Arsenal igrao veoma dobro u finalu - kaže Ćetković.

Arsenal je otkrovenje sezone.

- Nisam očekivao da će Tivćani imati ovakvu debitantsku sezonu u Prvoj ligi, ali vjerovatno nisu vjerovali ni oni. Arsenal i Jedinstvo su definitivno bili veoma dobri ove sezone - zaključio je Ćetković.

Bonus video: