Real bi rado doveo Kejna, Anćeloti: Pobjeđuje se i bez napadača

Pored Benzeme, u timu Reala naredne sezone neće biti ni Marka Asensija, Edena Azara i Marijana Dijasa

4373 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbalski klub Real Madrid je kraj sezone dočekao sa saznanjem da će morati da pojača napad pošto je ostao bez Karima Benzeme, a po pisanju medija prva želja španskog tima je igrač Totenhema Hari Kejn.

Benzema, najbolji napadač Reala posljednjih sezona i prošlogodišnji osvajač Zlatne lopte, odlučio je da napusti Real poslije 14 godina. On je juče odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu "kraljevskog" kluba kada je remiju protiv Atletik Bilbaa postigao gol.

Pored Benzeme, u timu Reala naredne sezone neće biti ni Marka Asensija, Edena Azara i Marijana Dijasa.

"Moramo da djelujemo, ali uradićemo to bez žurbe. Imamo vremena da to uradimo bez žurbe. Tražimo napadača koji može da postiže golove i da se dobro poveže sa timom", rekao je trener Real Madrida Karlo Anćeloti.

Anćeloti je naveo da klub želi profil napadača koji može dobro da se poveže sa Vinisijusom Žiniorom i Rodrigom, mladim brazilskim napadačima "koji počinju da preuzimaju vodeću ulogu" u timu.

"Trenutno imamo samo dvojicu napadača, ali uopšte nisam zabrinut, jer imamo dovoljno vremena da to riješimo. Pobjeđuje se i bez napadača. Veća je vjerovatnoća da će napadač postići gol, ali ono što pravi razliku je kada tim igra čvrsto, kompaktno, timski", rekao je Ančeloti.

Napadač Totenhema Hari Kejn je među napadačima za koje se navodi da su na listi da zamene Benzemu, 35-godišnjeg Francuza za koga se očekuje da će se preseliti u Saudijsku Arabiju.

Po navodima britanskih medija, predsjednik Totenhema Danijel Levi želi da zadrži Kejna koji je za taj klub odigrao 435 utakmica i postigao 280 golova. Mediji navode i da Totenhem želi više od 100 miliona funti za Kejna, što Real nije spreman da plati.

Anćeloti je naveo i da je klub želio da Asensio ostane, ali da je napadač odlučio da je vrijeme da napusti "Santijago Bernabeu".

Dvojica igrača, Načo i Dani Sebaljos, dobili su ponude za obnovu ugovora i tek treba da odluče da li će ostati u Realu. Takođe, ugovori ističu i dvojici veterana Luki Modriću i Toniju Krosu.

Vezista Borusije Dortmund Džud Belingem je navodno među igračima koje Real takođe želi u predstojećem prelaznom roku.

Real Madrid je sezonu završio sa tri trofeja osvojivši Uefa Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo i Kup kralja. Međutim, takmičenje u Primeri je završio kao drugi, sa deset bodova manje od Barselone, dok je u Ligi šampiona izgubio u polufinalu.

"Sezona je bila dobra i uvjeren sam da će sljedeća biti još bolja", rekao je Anćeloti.

Bonus video: