Potvrdio talenat u jakoj konkurenciji

Sjajna sezona 16-godišnjeg Bojana Prelevića u Kadetskoj ligi Srbije. Slijede novi izazovi u omladinskoj konkurenciji i vjerovatno novi klub

3876 pregleda 29 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Mladi crnogorski fudbaler, 16-godišnji Bojan Prelević na sjajan način je završio sezonu u Kadetskoj ligi Srbije.

Noseći dres Fudbalskog kluba Ole iz Borče, Prelević je na 20 utakmica u kadetskoj i i omladinskoj konkurenciji postigao 15 golova i podijelio sedam asistencija. Prvi je strijelac kluba, sedam puta je biran za najboljeg igrača meča pomogavši svom klubu da izbori opstanak u ligi u kojoj nije bilo mjesta za timove iz mnogih jakih fudbalskih centara poput Niša, Kragujevca, Užica, ali i Zemuna i Novog Beograda.

O kakvoj se ligi radi najbolje govori podatak da je ona dala sve igrače kadetske selekcije Srbije, koja je na nedavnom Evropskom prvenstvu bila na korak od polufinala.

- Sve ide po planu, trebaju mi i prijaju mi veoma jaki mečevi iz vikenda u vikend u kojima se mnogo napreduje. Tako je bilo i ove sezone, ali i u prethodne dvije u dresovima OFK Beograda i Brodarca, gdje sam mnogo napredovao. Igrao sam standardno sve mečeve do utakmice protiv Napretka kada sam dobio jak i morao da pauziram nekoliko mečeva zbog povrede. U svakom slučaju, ovakva sezona mi je motiv više da nastavim naporno da radim i da u narednoj budem još bolji - kaže Bojan.

Budućnost je napustio još u pionirskoj konkurenciji, kao 13-godišnjak i jedan od najboljih fudbalera. Uz svakodnevne obaveze i fudbal na gotovo profesionalnom nivou, uspijeva da redovno pohađa školsku nastavu, smjer hotelijerstvo.

- Zahvaljujem se svim trenerima koji su bili uz mene, zahvaljujem organizatorima brojnih međunarodnih turnira. Sada me zanima nova sezona i novi klub u omladinskoj konkurenciji, želim da budem na još većem nivou - ističe Prelević.

Prelević je kao nagradu za sjajnu sezonu u kadetima i dobio priliku da nastupi sa starijima, u omladinskoj konkurenciji. Dobio je i dres sa brojem 10 i na tom tom meču upisao četiri gola i dvije asistencije - okitio se tako titulom prvaka Lige Beograd u omladinskoj konkurenciji.

Prelević je kao gost nastupao na mnogobrojnim turnirima i u jakim ekipama, poput Atalante, Đenove, Entele, a stigao je i da trenira u kampu Real Madrida, na čuvenom Valdebebasu. Njegovi fudbalski snovi vezani su, međutim, za Crnu Goru.

- Želim da sa svojim drugovima i saigračima odvedem Crnu Goru na Evropsko prvenstvo.

Bonus video: