Real zove Alfonsa Dejvisa, Bensebaini iz jedne Borusije u drugu

Kanađanin bi mogao da „ugasi požar” na poziciji lijevog beka u Madridu

4172 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Real Madrid je ponovo ostao bez kapitena, jer Karim Benzema ide u Saudijsku Arabiju, ali još nije krenuo u dovođenje njegove zamjene.

„Kraljevski klub” prvo želi da „ugasi požar” na poziciji lijevog beka, jer je Ferlan Mendi sklon povredama, pa su ga mijenjali Eduardo Kamavinga i Naćo Fernandes, ponekad i David Alaba.

I upravo bi Alabin nekadašnji saigrač mogao da bude rješenje - „Marka” piše da je „kraljevski klub” krenuo po Alfonsa Dejvisa iz Bajerna.

Iz uprave Reala su pitali Bavarce kakvi su uslovi za dolazak 22-godišnjeg Kanađanina i od Bajerna nisu dobili kategorično „ne” kao odgovor.

Dejvis nije zadovoljan u Minhenu, a i njegov agent Nedal Huseh je javno rekao da u najvećem njemačkom klubu ima mnogo problema.

„Bajern je u haosu. Ne znam šta se dešava. Čini se da je previše nestabilnosti i neizvjesnosti. Možda je bolje da sačekamo malo da vidimo šta će se dešavati sa klubom”, rekao je Huseh.

Čini se da je to samo uvod u transfer, jer je i sam Dejvis tokom sezone govorio da se osjeća previše usamljeno u Minhenu.

„Ovdje sam sam. Ni moja porodica, ni moja djevojka nisu sa mnom”, istakao je Dejvis prije nekoliko mjeseci.

I dok je u Bajernu haos, u Borusiji Dortmund pokušavaju da zaborave šokantan gubitak titule i spreme se za novi napad na Bavarce.

„Milioneri” su ozvaničili dolazak alžirskog defanzivca Ramija Bensebainija (28), koji stiže iz imenjaka, Borusije Menhengladbah, nakon što mu je istekao ugovor.

„Rami je igrač u najboljim godinama, stekao je mnogo iskustva u Bundesligi, Ligi 1, Ligi šampiona i Ligi Evrope i takođe je reprezentativac svoje zemlje. Sigurni smo da njegov sportski razvoj još nije završen. U razgovorima sa njim vidjeli smo bezuslovnu želju da dođe u Borusiju i da napadnemo titule. Zaista se radujemo što ćemo raditi sa profesionalcem koji ima dobar balans između defanzivne i ofanzivne igre”, rekao je sportski direktor velikana sa Vestfalena, Sebastijan Kel.

Bonus video: