Kvinsi Promes uhvaćen na djelu: Pola je palo, pola sigurno. Rizik posla

Otkriveno je da je 33-godišnjak koji je 50 puta igrao za „oranje” učestvovao u krijumčarenju dvije pošiljke kokaina, koje je u luku u Antverpenu stiglo u januaru 2020. podijeljeno u pet kontejnera. Promes je, navodno, bio samo jedan od krijumčara i u posao uložio 75.000 eura

6137 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/Ciro de Luca
Foto: Reuters/Ciro de Luca

Iako je tokom karijere zaradio mnogo novca, Kvinsi Promes je odlučio da se ubaci u najrizičniji posao - švercovanje kokaina.

Holandski fudbaler je, po navodima Tužilaštva, imao ključnu ulogu u krijumčarenju dvije pošiljke kokaina, koje su u luku Antverpen ušle 2020. godine.

Preliminarno saslušanje je održano danas u Amsterdamu, a Promesu se sudi i zbog ranjavanja nožem svog rođaka iste te 2020. godine.

Obavještajno policijsko odjeljenje je 2018. dobilo informaciju da je jedan fudbaler uložio novac u krijumčarenje droge, a istragom se došlo do bivšeg igrača Ajaksa. Utvrđeno je da Promes najvjerovatnije ima nelegalno oružje i kriptovani telefon, pa je policija dobila dozvolu da ga prisluškuje.

Otkriveno je da je 31-godišnjak koji je 50 puta igrao za „oranje” učestvovao u krijumčarenju dvije pošiljke kokaina, koje je u luku u Antverpenu stiglo u januaru 2020. podijeljeno u pet kontejnera. Promes je, navodno, bio samo jedan od krijumčara i u posao je uložio 75.000 eura.

„Jedna pošiljka je izgubljena, jer ju je zaplijenila belgijska carina. Za drugu sumnjamo da je završila na tržištu”, rečeno je na prvom saslušanju.

Iz prepiski koje je policija pročitala, vidi se da je sadašnji napadač moskovskog Spartaka davao instrukcije ljudima koji su vadili kokain iz kontejnera:

„Momci, prionite na posao. Obavještavajte nas”.

Kada je Promes otkrio da je pola pošiljke zaplinjenjeno, jedan od saučesnika mu je napisao:

„Sr... čovječe. Ali, pola je sigurno. Rizik posla”.

Promes nije bio na saslušanju, jer je u Rusiji, a njegovi advokati su ponovili da on nema ništa sa krijumčarenjem i žele da dokažu da je fudbaler pomiješan sa nekim.

Dok ga je prisluškivala, policija je posumnjala da je Promes nožem u koljeno ubo rođaka na porodičnom okupljanju. Navodno je njegovo priznanje „uhvaćeno” u nekoliko konverzacija nakon ubadanja, zbog čega je u toku suđenje.

Tužilaštvo za to djelo traži kaznu zatvora od dvije godine, a presuda će biti donijeta 19. juna.

Nastavak suđenja za krijumčarenje kokaina je 11. avgusta, a advokati su poručili da će Promes do tada doći u Holandiju.

Povezani članci

30. Maj 2023.

Kvinsi Promes optužen za šverc kokaina

Bonus video: