Iz novinarstva na novi posao: Igor Ćulafić savjetnik za sportska pitanja i transfere u Sutjesci

Nekadašnji novinar Elmaga, Pink M i Dana je donedavno bio urednik sportske redakcije RTV Nikšić, a od sada će imati potpuno novu ulogu

5569 pregleda 12 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Igor Ćulafić je godinama prepoznatljiva ličnost u crnogorskom sportskom novinarstvu, od danas ima novu ulogu - 53-godišnji Podgoričanin je postao savjetnik za sportska pitanja i transfere Fudbalskog kluba Sutjeska.

Nekadašnji novinar Elmaga, Pink M i Dana je donedavno bio urednik sportske redakcije RTV Nikšić, a od sada će imati potpuno novu ulogu.

„Novi savjetnik za sportska pitanja i transfere našeg kluba biće dugogodišnji crnogorski sportski novinar Igor Ćulafić. Ćulafić je karijeru počeo u RTV Elmag 1998. godine, a nakon toga nastavio na televiziji Pink M. Kao urednik sportskog progama dao je veliki doprinos da televizije na kojima je bio angažovan budu ubjedljivo najgledanije u tom periodu u Crnoj Gori. Od januara 2022. godine bio je urednik sportskog programa na RTV Nikšić, dok je u međuvremenu radio u sportskoj redakciji dnevnog lista Dan, zadužen za međunarodni fudbal”, piše na Facebook profilu Sutjeske.

Ćulafić je kao mlad igrao fudbal, poznat je kao dobar igrač futsala, a bio je selektor fudbalske reprezentacije sportskih novinara Crne Gore, koja je 2016. godine u Hrvatskoj osvojila, do sada jedini put, prvenstvo Jugoistočne Evrope u konkurenciji 11 država.

„Kao akreditovani novinar pratio je sve najveće sportske događaje od Olimpijskih igara, preko evropskih i svjetskih prvenstava u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, atletici, vaterpolu... Na Univerzijadi u Gvangdžuu u Južnoj Koreji 2015. godine bio je šef medijskog pula reprezentacije Crne Gore, a 2003. i 2006. godine bio je jedini akreditovani novinar sa prostora Balkana na Super Bowl-u, najvećem sportsko zabavnom događaju u SAD.

Od strane kolega, 2014. je izabran za najboljeg sportskog novinara Crne Gore. Dobio je i priznanje za najboljeg sportskog novinara Nikšića za prethodnu 2022. godinu”, piše u saopštenju Sutjeske, uz poruku „Ćule, dobrodošao”.

Bonus video: