Siti daje bogatstvo za 16-godišnjaka iz Splita, Podgoričanin čeka odgovor Hajduka

“Pep Gvardiola lično dao je zeleno svjetlo za dovođenje Vuškovića. Ovo je treća Sitijeva ponuda za njega. Prethodne dvije od 6.5 miliona eura, odnosno 10+2 miliona eura bile su odbijene. Više od ovog posljednjeg iznosa koji se Siti ponudio Hajduk sigurno neće dobiti jer je Sitijev budžet za ovaj transfer na maksimumu. To je najveća ponuda koju je Hajduk ikada dobio za nekog svog igrač”, kazao je Ivanišević za Večernji list

13752 pregleda 3 komentar(a)
Luka Vušković, Foto: HNK Hajduk Split
Luka Vušković, Foto: HNK Hajduk Split

Mančester siti ponudio je splitskom Hajduku čak deset miliona eura za 16-godišnjeg Luku Vuškovića, a transfer bi mogao da bude veći – dodatnih tri miliona eura u bonusima, plus 15 posto od eventualnog budućeg transfera, piše hrvatski Večernji list.

Hajduk, međutim, još nije odgovorio na ponudu, koju je u ime moćnog engleskog kluba prenio Branimir Ivanišević, licencirani FIFA agent, bivši fudbaler Budućnosti.

“Pep Gvardiola lično dao je zeleno svjetlo za dovođenje Vuškovića. Ovo je treća Sitijeva ponuda za njega. Prethodne dvije od 6.5 miliona eura, odnosno 10+2 miliona eura bile su odbijene. Više od ovog posljednjeg iznosa koji se Siti ponudio Hajduk sigurno neće dobiti jer je Sitijev budžet za ovaj transfer na maksimumu. To je najveća ponuda koju je Hajduk ikada dobio za nekog svog igrač”, kazao je Ivanišević za Večernji list.

Hajduk, međutim, još nije odgovorio na ponudu.

“Ta Sitijeva ponuda aktuelna je još od 19. maja, a ja do danas nisam dobio Hajdukov odgovor iako sam im rekao da imamo malo vremena. Siti je spreman da čekati do ponedjeljka, a tada će u klubu preći na drugi projekat za 'mladu perspektivu', nažalost kako stvari stoje umjesto Luke Vuškovića”, kazao je Ivanišević.

Defanzivac Vušković je najdarovitiji je hrvatski fudbaler. U protekloj sezoni debitovao za prvu ekipu - u prvenstvu je skupio osam, a u Kupu tri nastupa.

Na putu prema Hajdukovom drugom mjestu u juniorskoj Ligi šampiona imao je šest nastupa.

Bonus video: