Mesi potvrdio: Idem u Inter iz Majamija

"Još nije sve dogovoreno, ostalo je da se srede neke stvari, ali odlučio sam se na taj korak. Pošto se nisam dogovorio sa Barselonom, želio sam da napustim Evropu, da ne budem u centru pažnje, da više budem sa porodicom", objasnio je Mesi

15121 pregleda 58 reakcija 10 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters

Dileme više nema - Lionel Mesi karijeru nastavlja u Interu iz Majamija.

Argentinac je u zajedničkom intervjuu za "Sport" i "Mundo Deportivo" kazao da karijeru nastavlja u Sjedninjenim Američkim Državama.

"Donio sam odluku da karijeru nastavim u Interu iz Majamija. Još nije sve dogovoreno, ostalo je da se srede neke stvari, ali odlučio sam se na taj korak. Pošto se nisam dogovorio sa Barselonom, želio sam da napustim Evropu, da ne budem u centru pažnje, da više budem sa porodicom", objasnio je Mesi.

Mesi nakon dvije godine odlazi iz Pari Sen Žermena. Danima se spekulisalo o njegovom dolasku u Al-Hilal iz Saudijske Arabije, ali i povratku u Barselonu.

"Želio sam i bio uzbuđen kada je riječ o povratku u Barselonu. Ali nisam želio da budem u istoj situaciji kao prije dvije godine. Htio sam da donesem najbolju odluku za mene i moju porodicu. Optuživali su me za mnoge stvari tokom moje karijere u Barseloni, koje nisu bile istinite. Čuo sam da su planirali da prodaju igrače i da smanjuju plate da bi me vratili", objasnio je Argentinac.

O potencijalnom povratku je pričao sa trenerom "blaugrane", Ćavijem.

"Sa Laportom sam malo razgovarao o povratku, jednom, najviše dva puta. Sa Ćavijem sam više razgovarao. Pričali smo o mogućnosti da se vratim u Barselonu."

Tokom dvije godine u Parizu, Mesi je osvojio dvije titule, ali ne i Ligu šampiona, zbog čega je i došao u PSŽ.

"Sa pomiješanim osjećanjima odlazim iz PSŽ-a. Prva godina je, iz različitih razloga, bila teška. Tokom druge godine sam se prvih šest mjeseci osjećao dobro. I ja i moja porodica. Onda je uslijedilo Svjetsko prvenstvo, prvi put u sredini sezone. Mislim da je to dosta uticalo na sezonu. Očekivao sam da će se moja karijera u PSŽ završiti drugačije. Bile su dvije teške godine", rekao je Argentinac.

Bonus video: