"Mesi manija" već trese Floridu: Karte za debi deset puta skuplje, Majami postao hit na društvenim mrežama

Inter Majami je prije vijesti o Mesijevom dolasku na Instagramu imao nešto više od milion pratilaca, neposredno pred zvaničnu potvrdu 1,8 miliona, a dvadesetak sati kasnije čak pet miliona

3651 pregleda 1 komentar(a)
Mesi je u Majamiju brzo dobio mural, Foto: Printscreen YouTube/ Trending Sports News
Mesi je u Majamiju brzo dobio mural, Foto: Printscreen YouTube/ Trending Sports News

Posljednjih godina u MLS ligu su stizali veliki igrači poput Zlatana Ibrahimovića, Dejvida Bekama, Andree Pirla, Tijerija Anrija, Didijea Drogbe, ali ono što sa sobom nosi Lionel Mesi teško da ima bilo koja druga zvijezda na svijetu.

Čarobnjak iz Rozarija juče je saopštio da će uskoro postati novi fudbaler Intera iz Majamija, a čim se pojavila ta vijest krenula je i "Mesi manija" na Floridi, ali i cjelom svijetu.

Kako je objavio Rojters, karta za eventualni Mesijev debi 21. jula protiv Kruz Azula (Liga kup Sjeverne i Centralne Amerike) samo za dan skočila je sa 29 dolara na 329. Ono što će biti svakako problem za klub Dejvida Bekama je činjenica da stadion u Majamiju na kojem igra novi Mesijev klub prima svega 18.000 gledalaca.

Povezani članci

07. Jun 2023.

Mesi potvrdio: Idem u Inter iz Majamija

Uz sve to rastu i cijene gostujućih mečeva Majamija, jer očigledno cijele Sjedinjene Američke Države žele da gledaju Mesija.

Očekivano, krenula je "ludnica" i na društvenim mrežama, pa je tako Inter prije vijesti o Mesijevom dolasku na Instagramu imao nešto više od milion pratilaca, neposredno pred zvaničnu potvrdu 1,8 miliona, a dvadesetak sati kasnije čak pet miliona.

Dobrodošlicu najboljem fudbaleru planete poželio je i NBA tim Majami Hit na semaforu tokom velikog finala protiv Denvera.

Lionel Mesi, Majami Hit
foto: Reuters

Euforija je i među navijačima Intera, kluba koji je osnovan prije samo pet godina, pa se na ulicama Majamija pojavilo nekoliko murala sa Mesijevim likom.

Mesi manija je krenula - argentinski maestro MLS ligi donio je poseban, neponovljiv šmek.

Bonus video: