Prosinečki predstavljen kao novi trener Rudeša: Možemo da budemo hit prvenstva

"Ovo je Rudeš, naš mali skromni dom. Mi smo već pobijedili, vratiti Prosinečkog u HNL je pobjeda"

4293 pregleda 1 komentar(a)
Sa predstavljanja Prosinečkog, Foto: NK Rudeš
Sa predstavljanja Prosinečkog, Foto: NK Rudeš

Novi trener fudbalera Rudeša Robert Prosinečki izjavio je danas na predstavljanju u prostorijama novog hrvatskog prvoligaša da vjeruje da mogu biti stabilan tim, možda i "hit prvenstva".

Kako je prenijela agencija Hina, bila je to konferencija za novinare koja je donijela "dašak romantike" i podsjetila na dane kada je fudbal bio samo "igra". Komšijski klub, mala prostorija u koju su jedva stali čelnici kluba i brojne novinarske ekipe koje su stigle zbog Prosinečkog, navela je Hina.

"Ovo je Rudeš, naš mali skromni dom. Mi smo već pobijedili, vratiti Prosinečkog u HNL je pobjeda. Vjerujem da zajedno možemo da napravimo malo čudo", rekao je direktor kluba Stipe Čondrić.

Potpisavši za Rudeš, Prosinečki će prvi put u karijeri raditi u nekom hrvatskom klubu nakon što je vodio Crvenu zvezdu, Kajserispor, Azerbajdžan, Bosnu i Hercegovinu, Denizlispor i ljubljansku Olimpiju.

"Čast mi je što sam došao ovdje. I zbog prijateljstva, ali i zbog vizije koju ima ovaj klub. Vjerujem da možemo biti stabilan prvoligaš, možda i hit prvenstva", poručio je Prosinečki kome će Rudeš biti prvi posao nakon devet mjeseci pauze.

Prosinečki je svjestan da će tim morati da se pojača za najjaču hrvatsku ligu.

"Već sada imamo zanimljivih i interesantnih igrača, ali moraćemo da se pojačamo. Siguran sam da će igrači prepoznati Rudeš kao jednu ozbiljnu priču", rekao je Prosinečki.

"Dobro sam upoznat sa snagom HNL-a i igračima. Imao sam vremena pa sam pažljivo pratio naš fudbal. Očekuje nas puno posla", dodao je on.

Naglasio je da se nada da će Rudeš u budućnosti igrati na svom stadionu.

"Nadam se da će to ljudi iz grada i saveza prepoznati", naveo je Prosinečki.

Sportski direktor kluba Silvio Marić je naveo da je "Robijev dolazak u Rudeš velika stvar ne samo za klub, već i za hrvatski fudbal".

"Pokušaćemo da ispunimo sve želje trenera, naravno u skladu na našim mogućnostima. Vjerujem da ćemo sastaviti ozbiljan tim", rekao je Marić.

Bonus video: