Kako bi u ovom trenutku izgledao baraž za Rusiju

Crna Gora je u igri i za prvo, i za drugo mjesto u grupi, a računice su takve da će našoj selekciji najmanje četiri boda biti potrebna za plej-of, a šest za odlazak na Mundijal
67 pregleda 6 komentar(a)
Crna Gora - Rumunija, Foto: Filip Roganović
Crna Gora - Rumunija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.09.2017. 08:46h

Još dva kola su ostala do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u evropskoj zoni, samo jedan putnik u Rusiju je zvanično poznat - to je Belgija.

Njemačkoj nedostaje bod, blizu su Srbija, Španija i Engleska.

Slijedi uzbudljivih 180 minuta i za direktan prolaz i za baraž.

Crna Gora je u igri i za prvo, i za drugo mjesto u grupi, a računice su takve da će našoj selekciji najmanje četiri boda biti potrebna za plej-of, a šest za odlazak na Mundijal.

Mnogo je kalkulacija i kombinacija u svim grupama, teško je i predvidjeti i prognozirati rasplet, a u ovom trenutku stanje je takvo da bi Crna Gora išla u baraž, odnosno da ne bi bila najslabija drugoplasirana selekcija iz svih grupa.

Trenutno, dva kola prije kraja, najslabiji drugoplasirani tim je Vels.

Učesnici baraža u ovom trenutku su Portugal, Sjeverna Irska, Italija, Island, Slovačka, Švedska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

Portugal, Sjeverna Irska, Italija i Island bili bi nosioci u žrijebu.

Sve se, međutim, može da se promijeni u posljednja dva kola, a jedini siguran učesnik baraža je Sjeverna Irska.

Žrjeb za baraž obaviće se 17. oktobra u Cirihu.

Plasman u grupi, poslije broja bodova, određuje gol-razlika. Ako i tada ekipe budu izjednačene, gledaće se broj postignutih golova, a ako i tada ne bude poznato, dalje će ići ekipa koja je postigla više golova u gostima.

U slučaju da su ekipe i poslije toga izjednačene, gledaće se disciplinska lista, a rezultati protiv šestoplasiranih ekipa neće biti uzimani u obzir.

Mečevi baraža igraće se 9. i 14. novembra

Bonus video: