Čudo iz Crne Gore: Samo su Ronaldo, Mesi i Levandovski bolji od Dragana Boškovića!

Bošković je, naime, u dresu Bangkok junajteda u prethodnih osam mjeseci i šest dana postigao ukupno 31 pogodak za svoj klub
73 pregleda 13 komentar(a)
Dragan Bošković, Foto: Www.pattayamail.com
Dragan Bošković, Foto: Www.pattayamail.com
Ažurirano: 06.09.2017. 10:52h

Dragan Bošković je prije četiri godine otišao iz Budućnosti na Tajland i postao - legenda u toj zemlji.

Napadač iz Berana sada je skrenuo pažnju svjetske javnosti, jer su u 2017. godini više golova od njega, računajući utakmice u klubu i reprezentaciju, postigli samo Kristijano Ronaldo, Mesi i Levandovski!

Bošković je, naime, u dresu Bangkok junajteda u prethodnih osam mjeseci i šest dana postigao ukupno 31 pogodak za svoj klub.

Tri gola više upisao je as Bajerna (34), četiri zvijezda Barselone (35), a šest bombarder Reala (37).

Mesi je u 2017. postigao jedan gol za Argentinu, Ronaldo čak devet u dresu Portugala, Levandovski pet za Poljsku.

Dragan Bošković (31) je u tekućem šampionatu Tajlanda upisao čak 30 pogodaka na 24 meča (jedan u Kupu), a za pet godina igranja u toj zemlji stigao je do brojke od čak 75 prvenstvenih golova.

Fudbal na Tajlandu je u ekspanziji, a selekcija te zemlje prvi put je učestvovala u posljednjoj rundi azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, plasiravši se među 12 najboljih reprezentacija najvećeg kontinenta.

Porediti tajlandsku, sa Primerom i Bundes ligom, ili Ligom šampiona, je, naravno, neumjesno, ali impresivan je podatak da je fudbaler iz Crne Gore u bilo kojoj kategoriji u vrhu svjetskog fudbala, u društvu zvijezda kakve su Kristijano Ronado, Leo Mesi i Robert Levandovski.

Bonus video: