Gvardiola: Ne treba da pričamo o istoriji, pamti se pobjednik

Finale Lige šampiona - Mančester siti protiv Intera u subotu od 21 čas

5955 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pep Gvardiola ima dvije titule prvaka Evrope, obje je kao trener osvojio sa Barselonom, ali na trofej čeka već 12 godina.

Pokušao je potom sa Bajernom, polufinale je bilo krajnji domet, sa Mančester sitijem je prije dvije godine poražen u finalu od Čelsija...

Sada je Katalonac opet "u igri", ima šansu da sa "građanima" pokori Stari kontinent i veliki je favorit da to uradi - rival je Inter u Istanbulu (sjutra u 21) u finalu koje je malo ko očekivao. Pogotovo zato što je Interova sezona dugo bila puna uspona i padova...

"Da, ovo je za nas san - titula je za nas kao opsesija. Ali, to mislim u pozitivnom smislu", rekao je Gvardiola i dodao:

"Svi znamo šta znači finale Lige šampiona i kakav je ulog. Ne bavim se prognozama, niti mogu da utičem na to šta ljudi misle o ovoj utakmici, zato sam fokusiran na ono na šta mogu da utičem. To je da moj tim igra najbolji fudbal i da učinimo sve da osujetimo udarne snage Intera", istakao je Gvardiola.

Siti nema istoriju u ovom takmičenju, ali...

"Favoriti smo, a nemamo istoriju. Ona na kraju nije bitna, jer se sve svodi na 90 ili 120 minuta. Ako gledamo prošlost, Inter je veći klub od Sitija, ali ovo je finale dvije ekipe koje su imale odličnu sezonu i koje imaju isti san. Ko osvoji - o njemu će se pričati kao o pobjedniku i ništa drugo neće biti važno", jasan je Gvardiola.

Kevin de Brujne želi da zaokruži veliku eru u dresu Sitija.

"Ovdje sam osam veličanstvenih godina, ali sve vrijeme smo pričali o tome da želimo trofej u Ligi šampiona. Osvajali smo mnogo pehara, ali svi znamo da je ovaj poseban. Vjerujem da smo blizu, ali sigurno i u Interu imaju isti osjećaj - kazao je Belgijanac.

Bonus video: