Gvardiola: Imamo samo 13 trofeja LŠ manje od Reala, Uefa i Fifa da razmisle šta rade igračima

Španac sinoć treći put u trenerskoj karijeri osvojio Ligu šampiona

13248 pregleda 10 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters

Nakon dvije titule sa Barselonom, Pep Gvardiola je konačno osvojio titulu u Ligi šampiona i sa Mančester sitijem.

Engleski šampion je sinoć u finalu u Istanbulu bio bolji od Intera (1:0) i prvi put u istoriji postao šampion Evrope.

"Želim da čestitiam Interu na prikazanom. Znam kako se osjećaju, iskusili smo to prije dvije godine. Oni su drugi najbolji tim u Evropi što je sjajno. Finale je bilo zapisano u zvijezdama, ali istovremeno mogli su da postignu gol i mi da izgubimo. Zadovoljni smo zbog nečeg jedinstvenog, osvajanja triplete", rekao je Gvardiola nakon utakmice.

Jedini gol za Siti postigao je Rodri.

"Uspjeli smo. Patili smo, ali to je normalno. Mučili smo se u prvom poluvremenu da nađemo igrače u prostoru. Zatim smo u drugom postigli briljantan gol, ali su oni bili bolji u posljednjim minutima. Ponekad je potrebna i sreća, koju nismo imali u prošlosti. A imali smo i nevjerovatnog golmana. Tek ću da shvatim šta smo uradili u posljednjih nekoliko dana", kazao je Gvardiola.

Sitiju je ovo prvi trofej u Ligi šampiona u istoriji.

"Sada smo na samo 13 trofeja Lige šampiona manje od Reala. Samo 13. Neka Real bude na oprezu jer dolazimo po njih! Ako budu spavali, stići ćemo ih", rekao je Gvardiola kroz smijeh, a onda nastavio:

"Ne možemo da se poredimo sa njima. Tek smo osvojili prvi trofej, ali ne želim da poslije prvog nestanemo. Moramo da radimo naporno i sljedeće sezone ponovo budemo ovdje. Postoje timovi koji osvoje Ligu šampiona i onda nestanu poslije jedne, dvije sezone. Moramo da izbjegnemo to. Poznajući sebe, nama se to neće dogoditi, ali je veliko olakšanje za klub da je osvojio ovaj trofej, jer me sada neće pitati da li ćemo da osvojimo Ligu šampiona. Sada će morati da nađu drugo pitanje."

Klupska sezona je konačno završena. Slijede reprezentativne obaveze.

''Nakon Svjetskog prvenstva smo podigli formu, ali ovu utakmicu nismo odigrali najbolje. Nemam snage i energije da razmišljam o idućoj sezoni, to je nemoguće. Treba nam odmor. Sezona je bila preduga. Igrače sad čekaju utakmice za reprezentacije, nakon cijele sezone moraju igrati nove utakmice. Pozivam Uefu i Fifu da razmisle o tome. Ovo je previše. Titulu ćemo proslaviti u hotelu s porodicom i prijateljima. U ponedjeljak je parada u Mančesteru", zaključio je Gvardiola.

Bonus video: