Budućnost na Zlatiboru, sa ekipom i omladinski osvajači Kupa

"Plavi" su odmarali svega sedam dana nakon završetka sezone i osvojene titule

3783 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti su stigli na Zlatibor na sedmodnevne pripreme, a iz kluba je saopšteno ga su se u ekspediciji našli i kadeti/omladinci Lazar Maraš, Andrej Camaj, Aleksa Mugoša i Stefan Đukanović, koji su juče osvojili Kup Crne Gore pobjedom nad Sutjeskom (2:1).

Predvodnik te generacije u finalu je bio prvotimac Vladimir Perišić.

"Uvijek je lijep osjećaj kada sa najdražim klubom osvojiš pehar, nebitno da li se radi o mlađim kategorijama ili prvom timu. Svi smo presrećni zbog Kupa, ali kod svih nas ostaje žal što nismo osvojili titulu u omladinskoj konkurenciji. Ne tražim alibi, ali veliki broj povreda je uticao na igru omladinske selekcije, pa je samim tim roster za utakmicu bio mnogo uži", kaže 18-godišnji Perišić.

Slijedi dokazivanje na Zlatiboru.

"Prva nedjelja je protekla radno i u dobroj atmosferi, trenirali smo praktično dva puta dnevno i mislim da smo spremni za utakmice koje nas čekaju ovdje. Svako od nas iz dana u dan daje sve od sebe kako bi se nametnuo stručnom štabu i pomogao ekipi", jasan je Perišić.

"Plavi" su odmarali svega sedam dana nakon završetka sezone i osvojene titule.

Krajem mjeseca (27 - 30. jun) čeka ih pretkvalifikacioni turnir za Ligu šampiona na Islandu.

"Svjesni smo da je ispred nas izuzetno težak turnir, koji se igra po kup sistemu i gdje nemamo pravo na kiks. Trudićemo se da se prikažemo u najboljem svijetlu i da tako reprezentujemo klub i grad na pravi način", poručio je Perišić.

Žrijeb je u utorak, a Budućnost je povlašćena, zajedno sa domaćinom Brejdablikom.

Potencijalni rivali u polufinalu su Tre Pene (San Marino) i Atletik Klub d’Eskalad (Andora).

Polufinale se igra 27. juna, dok je finale pretkvalifikacionog turnira zakazano za 30. jun.

Osvajač turnira ide u 1. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, dok se poraženi timovi sele u 2. kolo kvalifikacija za Ligu konferencije.

Bonus video: