Izraelska bajka nastavljena - bronza za najbolju generaciju u istoriji

U20 reprezentacija Izraela osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu u Argentini pobjedom nad Južnom Korejom (3:1). Finale Urugvaj - Italija u 23 časa

6495 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/Agustin Marcarian
Foto: Reuters/Agustin Marcarian

Prije godinu, Izrael je bio senzacija Evropskog prvenstva za fudbalere do 19 godina, jer je dogurao do finala, u kojem je vodio, a onda nakon produžetka izgubio od Engleske 3:1.

Tim Ofira Haima je, međutim, dokazao da to nije bilo slučajno, jer je na U20 Svjetskom prvenstvu u Argentini osvojio bronzu.

Izraelci su danas u meču za 3. mjesto u La Plati savladali Južnu Koreju 3:1, golovima Rana Binjamina u 19, Omera Seniora u 76. i Anana Halailija u 85. minutu. Jedini gol za Azijate je dao Seung-von Li u 24. minutu iz penala.

Ilaj Madmun i drugovi su u osmini finala savladali Uzbekistan 1:0, u spektakularnom četvrtfinalu nakon produžetaka eliminisali prvaka Južne Amerike, Brazil (3:2), ali su u polufinalu izgubili od vicešampiona „zelenog kontinenta”, Urugvaja.

„Urusi” će večeras od 23 časa u finalu igrati sa Italijom, koja je na krilima veziste Čelsija, Ćezarea Kazadeija, prvog strijelca turnira sa sedam golova, do finala preskočila šampiona Evrope Englesku, Kolumbiju i Južnu Koreju.

Bonus video: