Pavoleti rasplakao Bari, Ranijerijev Kaljari opet u Seriji A! Verona izbacila Speciju u niži rang

Kaljari golom u 94. minutu šokirao Bari, Verona u baražu za opstanak savladala Speciju 3:1

5894 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Kaljarija, Foto: www.instagram.com/cagliaricalcio
Fudbaleri Kaljarija, Foto: www.instagram.com/cagliaricalcio

Posljednja dva učesnika Serije A za sezonu 2023/2024. biće Kaljari i Verona.

Tim sa Sardinije je rasplakao prepuni stadion „San Nikola” u Bariju, jer je golom Leonarda Pavoletija u 94. minutu slavio 1:0 i stigao do ekspresnog povratka u elitu.

Naime, nakon 1:1 u Kaljariju, Bariju je bilo dovoljno da remizira, kako bi prošao isto kao u polufinalu baraža. Tada je od Sudtirola izgubio 1:0 u Bolcanu, a na „San Nikoli” slavio istim rezultatom i prošao zahvaljujući boljem plasmanu u ligaškom dijelu takmičenja.

Tim Mikelea Minjanija se praktično sve vrijeme branio, a golman Elija Kaprile ga je izvukao u 38. minutu, kada je vrhovima prstiju odbranio šut Alesandra di Parda.

Ništa, međutim, nije mogao u 94. minutu, kada je iskusni napadač sa dva metra dao sedmi gol u sezoni i jedan od najvažnijih u karijeri.

Ranijeri je ekipu preuzeo 1. januara i upisao 12 pobjeda, 10 remija i svega dva poraza. U finišu sezone je njegov tim blistao i na posljednjih 11 mečeva devet puta trijumfovao i dva puta remizirao.

A na sjeveru Italije, u Sasuolu, fešta Verone, koja je u baražu za opstanak u Seriji A savladala Speciju 3:1.

Iako je Specija imala i bolji međusobni skor i gol-razliku od večerašnjeg rivala, pravila Serije A su da u slučaju jednakog broja bodova odlučuje meč na neutralnom terenu.

„Đaloblu” je odigrao sjajno 1. poluvrijeme na stadionu „Mapei” i golovima Davidea Faraonija u 5. i Sirila Ngonga u 26. i 38. minutu poveo 3:1 (za Speciju pogodio Itan Ampadu u 15. minutu).

Tim Leonarda Semplićija je u nastavku napadao, najveću šansu imao u 68. minutu, kada je Faraoni dobio crveni karton, jer je rukom zaustavio šut Eldora Šomurodova na gol-liniji.

Embala Enzola je šutirao penal, ali je Lorenco Montipo sjajno zaustavio taj šut, kao i još nekoliko zicera u završnici.

Bonus video: