Mbape: Još prošle godine sam obavijestio PSŽ da neću produžiti ugovor

Ukoliko PSŽ ovog ljeta ne proda Mbapea, francuski majstor bi sljedeće godine mogao da napusti Pariz kao slobodan igrač, a "sveci" bi ostali praznih šaka

5091 pregleda 4 komentar(a)
Mesi je otišao, da li će ubrzo i Mbape, Foto: Reuters
Mesi je otišao, da li će ubrzo i Mbape, Foto: Reuters

Novo ljeto, još jedna saga sa Kilijan Mbapeom... Francuski mediji sinoć su objavili da je ovaj vrhunski fudbaler pismom obavijestio Pari Sen Žermen da neće iskoristiti klauzulu kako bi ugovor koji mu ističe 2024. produžio do 2025.

Sve to znači da ukoliko ga PSŽ ne proda ovog ljeta, Mbape bi sljedeće godine mogao da napusti Pariz kao slobodan igrač, a "sveci" bi ostali praznih šaka.

Zbog svega danas se ogasio i sam Mbape koji je poručio da nikada nije razgovarao o produženju ugovora sa Pari Sen Žermenom nakon 2024.

"Klub je 15. jula 2022. godine obaviješten o mojoj odluci da ne aktiviram opciju produženja ugovora, koji ističe sljedeće sezone, a jedini cilj pisma bio je da potvrdi ono što je već rečeno ranije", rekao je Mbape za Agenciju Frans pres.

Isti medij podsjeća i da je tim ljudi koji zastupa Mbapea naveo kako će on i naredne sezone nositi dres PSŽ-a, ali da ne želi da produži ugovor.

U saopštenju je zaključeno da Mbape žali što je pomenuto pismo završilo u medijima i što je sve objavljeno samo sa jedinim ciljem - da se naruši njihov imidž i razgovori sa klubom.

Mbapeovo pismo PSŽ-u dolazi godinu nakon što je 24-godišnji francuski napadač potpisao novi ugovor odbivši tada Real Madrid.

Naravno, nakon novih dešavanja u Parizu mnogi tvrde da će Mbape ovog ljeta završiti baš u Madridu.

Bonus video: